Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2079292

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: håller med fullständigt, de är illa!
Finns ingen rättvisa ang. Oskars och Leksand, vem vet kanske hade dom klarat sig men dom såg sin chans till ett frikort och fick det...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Och nyss nedsläpp för SDHL-starten 2020-2021. Vilket inleds på tuffaste vis för Luleå Hockey som spelar borta mot seriesegraren i våras, DamHV, det lag som Luleå dessutom mötte i slutspelsfinal, som tyvärr fick avbrytas av kända, pandemiska skäl.

DamHV kör med en fruktad förstauppställning där Danderydsspelaren Löwenhielm omges av idel ädel adel i form av egna produkter från Stor-Jönköping:

MÅLAVKT: 31. Gonzalo, Alba
BACKAR: 5. Morin, Sidney 97. Healey, Jessica
FÖRSTALINA: 22. Marchment, Kennedy 67. Löwenhielm, Michelle 17. Stone, Danielle


Känns fint med så stor andel lokala spelare. Eftersom Öfvre Kågedalsmuppen på Hockeysverige nyligen ondgjorde sig över att det spelar så många ytlänningar i SDHL.

När ApPea Israelsson för något år sedan tvingades ta upp damhockeyn igen - med hot om att annars skulle sponsorerna dra in stödet, förklarade han ju att de skulle agera extremt gulligt med bara flickor från blygden och på så sätt skulle DamApan bli "hela Norrbottens och Västerbottens lag".

DamApan är ju bara kvalificerad för hobbyserien Norra Damettan (med bara två formellt deltagande lag med chans på seger), där de myglade sig in på Clemensnäs plats, sedan denna klubb fått lägga ned damhockeyn eftersom de inte kunde ställa upp med fullt lag, sannolikt en följd av "stödet" från Apan på en tusenlapp i veckan…

Men DamApan med alla spelare från norra Västerbotten dvs Apblygden stiger väl snart som en apraket? I skrivande stund finner jag på deras rooster att de har exakt 0 spelare från apblygden. Inte oväntat efter ApPeas presentation.

Upp stiga orden, tanken stilla stå.
Kommentera