Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2081816

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Jahaja.

MooDoosupportern Stefan Löfvén och Sandvikensupportern Johan Carlson meddelar att det INTE blir minskade restriktioner/rekommendationer från och med 1 oktober.

Inga 500 på hockeyläktare alltså.

Man motiverar det med att i många länder i Europa har det tagit fart och att SARS-CoV-2 sprids snabbt igen och att även i Sverige finns det ökningar igen även om det är på lägre nivå.

Jag tycker att det är ett OK beslut och bara att acceptera.

I andra europeiska länder där man i mars slog till med upp till total lock-down och sedan öppnade upp ganska ordentligt igen under sommaren, har man nu beslutat om att stänga till igen på olika sätt, från mindre eller lokala åtgärder till betydligt hårdare mer nationella.

I Sverige har nedlåsningen varit mer begränsad och förutom att man under sommaren bedömde att man kunde släppa på rekommendationerna att inte resa i landet medan sjukvården var hårt pressad, har man avvaktat och funderat på om man från 1 oktober kunde fortsätta öppna upp, t ex tillåta något större publik inom kultur/idrott. Men nu väljer man att vara försiktig i Sverige och ändrar inget utan avvaktar och ser hur utvecklingen blir.

Jag tycker själv iofs att Sverige hanterat vissa frågor obra och närmare 6000 döda nästan uteslutande >70 års ålder är ett tecken på det. Men här tycker jag att man sött sig bra.

Så, sammanfattningsvis. Det blir att fortsätta SHL-matcher med <50 åskådare. Bara att acceptera.

Visserligen säger ministern på direkt fråga att "det egentliga beslutet är att vi inte fattat beslut om ändringar" som om det vore tänkbart att nästa vecka komma ut och säga OK från 1 oktober. Men rimligen kan vi glömma det.

• Skulle det faktiskt stoppa, minska, lugna ned sig, stabilt ligga på låg nivå - ja, då kan man nog senare komma med förslag om 500 personer exempelvis. Men det kommer att ta tid innan vi vet att vi är där.

• Min prognos är att det fortsätter öka framöver och därför inga lättnader och när det senare i höst-vinter blir kallare ute - då blir det mer frekventa och större utbrott; bara att räkna med. Men till skillnad från läget i mars-juni har vi nu utbyggd diagnostik vid samtliga mikrobiologiska laboratorier i landet och dessutom ett smittskydd som SKA vara beredda att hantera och smittspåra - när man nu fått förbereda sig - annars är det j-a illa. Plus att det finns en mindre andel av befolkningen som är immuna och inte blir smittade. Så det kommer inte att bli lika jävligt som det var mars-juni, inte alls.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
INFORMATION angående "vill lägga till dig som vän".

Under detta år får jag kontinuerligt sådana förfrågningar, de flesta avseende för mig helt okända nick och ofta också från nick med vilka jag redan "är vän". Samt ett antal sådana som mycket väl kan vara korrekta.

Det hela startade samtidigt som ett gäng "sexprylar till salu"-inlägg dök upp, så jag betraktar allt detta som något buggande och gör inget åt det.

Så vet den, som seriöst lagt vänförfrågan, varför jag inte svarar.
Kommentera