Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2111363

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Svanru: Vi har väl inte haft några riktigt riktiga antagonister och derbyn med stort D sen Boden försvann från hockeykartan.
När vi var på samma (låga) nivå tidigt 80-tal och tidigare var det blodigt allvar på riktigt och då menar jag på riktigt.

Före under och efter match gjorde fansen upp med nävarna och att vinna dessa derbyn var det som gällde på säsongen oavsett hur bra man låg till i tabellen.
Boden var ”gröningarna” som spelade i grönt och var från sveriges mest hatade stad garnisionsstaden Boden där de flesta lulepojkar gjort lumpen. Och IFK Luleå (senare Groko och LHF) var ”negrerna” för vi drack Bodens avloppsvatten som släptes ut i luleälven där vi tog vårt dricksvatten samt att vi hade reklam på byxorna för Oboy med en mörkhyat pojkansikte.

Antagonismen mot DIF är ett sensre påhitt nu när Bodenhockeyn dött sotdöden, det var ganska kul med derbyna mot gröningarna fina minnen :-)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
DansbandsWolf: det argumentet använder vi oss ofta till Fusklundafans det vi spolar ned dricker man i Götet dvs det finns alltid värmlänningar i göteborgarna. Hoppas att det inte gäller angående bodensarna😋
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
DansbandsWolf: Ja, på den tiden var det på allvar!
Kommentera