Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2150723

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ja, det var en underhållande omgång av SHL.

Känns som en trepoängare för oss att änk-ligen slippa dessa nesliga men knappa förluster i sudd och straffar och dessutom efter att ha hamnat under med 0-2.

Många andra överraskande resultat!

Malmoe spöar HK Arslet borta med 2-3, KUL! Segermålet inprickat med 10-20 sek kvar av matvh.

Oskars spöar Läjkers hemma med 3-1, KUL! Bara att inse att derby är derby är derby.

Och Gangsteröret spöar Apan med 3-1, SKITKUL! Detta trots att Apan länge hade ledningen med 0-1, efter ett målinprickat efter 16 sek, f ö det ena av Apans två skott på mål i första perioden.

Stackars pölsan var länge med i matchen mot Röglet, men med mindre än sju sekunder kvar av matchen tycks de inte ha orkat längre och 3-3 blev snabbt 6-3.

Och så spöar Djurgårn Stora Köpelaget HV med 1-3. Troligen har Ilomäki sänkt hemmalaget genom att kräva att alla ska spela skitgubbe om pengar i omklädningsrummet varje paus.

Och så mer väntat, Trottoarkanten slår Pungen med 2-0. Man börjar undra om CryBerts 1,5 år i Pungen kommer att ha förstört så pass att det blir allsvenskan nu trots att de sparakt honom, låt vara 1,5 år för sent.

Dags att uppdatera tabellerna!

Trevligt att se att Luleå skenbart enligt den officiella tabellen tycks vara avhägda från tabelltoppen, medan den mer hemliga standardiserade tabellen visar sanningen. Trevligt också att vi fortsatt håller apdreglen bakom oss samt att de änk-ligen blev av med vinstraden.

Längre ned tycks gårdarna nu ha avvärjt kvalrisken och det formeras allt tydligare en bottensörja om femlag där kampen att slippa kvala kan bli enastående hård och rulla ända in i omgång 52.

Tänka sig att om vi räknar bort resultaten i inbördes matcher mellan Rögle och Luleå skulle vi i detta nu ligga FÖRE Röglet i den officiella tabellen...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Läjkers och Gangsteröret vilar idag, men för övrigt har vi full SHL-omgång ikväll.

• Färjestad BK - Luleå HF
• Djurgårdens IF - Rögle BK
• Skellefteå AIK - Leksands IF
• Linköping HC - Frölunda HC
• IK Oskarshamn - IF Malmö Redhawks
• Brynäs IF - HV 71

Intressant att notera att de fem bottenlagen väsentligen möter varandra, inklusive att Pungen möter bottenlaget HK Arslet.

Men huvudmatchen är ju den som spelas i den lilla lila Warulfvslyan.

Genom Muziks härliga suddenmål vann vi ju mot Ulfven senaste, låt vara att det blev oavgjort och vi tog bonuspinnen. Men senaste månaden har vi i stort sett genomgående levererat matcher där vi under delar av matcherna spelat utmärkt (spelat och ägt hockeyn som vi gjorde HELA matcherna i slutet av förra säsongen), varvat med delar av matcherna där vi inte fungerat.

Och så var det förstås även i matchen i tisdags. Men ändå lyckades vi ta bonuspinnen, jämfört med att vi tappat den nästan genomgående tidigare. Å andra sidan är det ju lite av ett lotteri och visst kunde vi förlorat, som "vanligt". Men att vända 0-2 till 3-2 var starkt och hoppas att det kan bli den inspiration vi så väl behöver.

För att leverera en riktigt bra match ikväll. Gör vi det inte, är vi väl kvar i formgropen fortsatt också.

Fem timmar till nedsläpp.
Kommentera