Luleå HF

115802 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2166486

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Hmm, nu lirar Oskars mot Öret, B-2-B efter kollapsen igår. Oskars har 1-0 efter första vi får se om de kan hålla ut.

I paus berättar SeMer att på en lista över mest lyckade straffläggarna just nu, med deras historiska siffror ligger Kalsen tvåa och Olle 3a.

Därmed borde ju Luleå ta bra med bonuspinnar när det blir straffläggning.

Nej.

Vi har förlorat 4 av 5 straffläggningar. Sämst i SHL, som förlorat 2 av 2, men med så få blir det mer slumpmässigt.

Straffresultat beror ju också på hur starka vakterna är. När det gäller Luleås vakter i år är och har alltid Berguven varit stark och släpper sällan in mål när skytten kommer nära och försöker dra etc. Däremot en liten akilleshäll på välriktade skott på distans.

Walle däremot har en liten svaghet på straffar och även frilägen tycker jag. Där är han inte alls lika stark som han är på övriga situationer. Jag tycker att det hänger ihop med att han saknar erfarenhet när det gäller att ta sig yt från mållinjen, samt hantera att glida balanserat tillbaka vid behov. Det syns inte bara vid straffar utan förstås också vid frilägen och det kommer han att förbättra.

Lassi är förstås stark på straffar liksom på övrigt.

Vi kommer ju ihåg när man införde avslutande straffläggning för bonuspinne; på den tiden med färre straffar. På den tiden hade Luleå firma Hostak-Mylls som vann i princip alltid. Även när Hento tog över blev firma Hento-Hostak mycket framgångsrik.

Elitserien tog ju bort sådana där bonusstraffar under året och min uppfattning är att det berodde på att de var så sura för att Luleå tog det mesta.

Ungefär som när Stenmark var överlägsen i utförsåkning och de från Schweiz-Österrike som bestämde allt ändrade alla regler ända till dess att det inte räckte för Stenis att vinna allt i slalom-storslalom utan tvingades ut i störtlopp, eftersom störtloppsåkaren Frans Klammer annars blev mästare, bara genom att genomföra slalom-storslalom där ankom 10-15 sekunder efter övriga.. Varpå Ingemar gjorde en vurpa och höll på att slå ihjäl sig.

TILLÄGG: Oskars vinner 5 min box med 1-0. Strax därefter får de själva PP 2 min och då sätter de 4-0 med 7 min kvar av andra.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Ojoj.

Oskars får 2-0. Det är en Oskars i friläge som blir fälld bakifrån av ett Öre. Oskars tappar pucken när han ramlar och glider efter isen förbi målet.

Då kommer det fällande Öret som själv kastar sig på isen, glidande, åker på puck och på vakt och hela soppan in i målet som flyttas. Zebrorna kollar repris och godkänner förstås målet. 2-0.

Strax därefter matchstraff på oskar och 5 min PP för Gangsteröret. Då kommer en oskar i kontring och i friläge lyfter han in 3-0.

Lustig utveckling tycker nog de flesta. Undantag pölserliga supportrar förstås.
Kommentera