Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2166167

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
M.Lemiux: Jo, om försvarslinjen och det är svårt att förstå. Kolla stats senaste åren:

2018-2019 52m 100 insläppta
2019-2020 52m 98 insläppta
2020-2021 48m 126 insläppta

Hela laget är förstås delansvarigt i detta spel utan puck; vakter, backar och forwards. Så spelas Bulanhockey. Men efter två år med extremt fint försvarsspel blir man förvånad att det tredje året kollapsar så pass. Och undrar vad det beror på?

Jag känner nog att det framför allt är en följd av att backarna inte varit pålitliga.

Man kan inte avstå från att påpeka att Erik Gustafsson i år varit en skugga av sitt tidigare jag och gissningsvis är det hans och familjens oro för sonen som det beror på.

Men det skulle nog inte varit så avgörande om övriga backar höll nödvändig nivå. Luleå räknade ju med att sätter man in en talang med Erik utvecklas denne snabbt, precis som tidigare med Jesper och Nisse. Och visst, Victor Berglund inledde imponerande, innan han blev skadad och har sedan inte kommit upp igen. Och Eddie the Eagle tycktes ha förutsättningar att bli en stabil defensiv klippa a la Engsund. Att han inte kom in i spelet från början var OK men nu har han spelat nästan en säsong och tycks mer vilsen än någonsin.

Man hoppas ju att stabiliteten när Lassi tar spade igen skulle göra det enklare. Att utespelarna skulle veta HUR de ska agera för att ge Lassi den hjälp han behöver väl vetande att i så fall är han pålitlig som fan att hantera resten. Om backarna hittar detta och alla kan räkna med att de gör vad just de ska göra, så kanske linorna också agerar rätt. Och vi kan åter bli ett Luleå som inte släpper in motståndarna i slottet och där alla täcker upp för varandra. Och INTE tappar in tre mål i sista perioden när man har ledningen och bara ska stänga matchen. Håller med dig - torskarna mot Djurgårn och HK Arslet var riktigt, riktigt svåra att bära och efter dessa misslyckanden svårt att tro att vi överhuvudtaget får ihop det i år. Tycker nog att de flesta försöker att kämpa och ge allt sju men det är som att det inte finns någon gemensam plan, något system som de ska förhålla sig till. Vilket är fullständigt hopplöst när det ska spelas Bulanhockey.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Jo, absolut...vi har släppt in lite mål de senaste säsongerna men som du påpekar med Bulan-hockey beror det på att alla tokjobbar hem och hjälps åt i försvaret vilket lite missvisar statsen för våra backar defensivt.
Känns som att forwards kunde lägga lite mer kraft framåt om vi hade två st defensivt skickliga pjäser till.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Hmm, nu lirar Oskars mot Öret, B-2-B efter kollapsen igår. Oskars har 1-0 efter första vi får se om de kan hålla ut.

I paus berättar SeMer att på en lista över mest lyckade straffläggarna just nu, med deras historiska siffror ligger Kalsen tvåa och Olle 3a.

Därmed borde ju Luleå ta bra med bonuspinnar när det blir straffläggning.

Nej.

Vi har förlorat 4 av 5 straffläggningar. Sämst i SHL, som förlorat 2 av 2, men med så få blir det mer slumpmässigt.

Straffresultat beror ju också på hur starka vakterna är. När det gäller Luleås vakter i år är och har alltid Berguven varit stark och släpper sällan in mål när skytten kommer nära och försöker dra etc. Däremot en liten akilleshäll på välriktade skott på distans.

Walle däremot har en liten svaghet på straffar och även frilägen tycker jag. Där är han inte alls lika stark som han är på övriga situationer. Jag tycker att det hänger ihop med att han saknar erfarenhet när det gäller att ta sig yt från mållinjen, samt hantera att glida balanserat tillbaka vid behov. Det syns inte bara vid straffar utan förstås också vid frilägen och det kommer han att förbättra.

Lassi är förstås stark på straffar liksom på övrigt.

Vi kommer ju ihåg när man införde avslutande straffläggning för bonuspinne; på den tiden med färre straffar. På den tiden hade Luleå firma Hostak-Mylls som vann i princip alltid. Även när Hento tog över blev firma Hento-Hostak mycket framgångsrik.

Elitserien tog ju bort sådana där bonusstraffar under året och min uppfattning är att det berodde på att de var så sura för att Luleå tog det mesta.

Ungefär som när Stenmark var överlägsen i utförsåkning och de från Schweiz-Österrike som bestämde allt ändrade alla regler ända till dess att det inte räckte för Stenis att vinna allt i slalom-storslalom utan tvingades ut i störtlopp, eftersom störtloppsåkaren Frans Klammer annars blev mästare, bara genom att genomföra slalom-storslalom där ankom 10-15 sekunder efter övriga.. Varpå Ingemar gjorde en vurpa och höll på att slå ihjäl sig.

TILLÄGG: Oskars vinner 5 min box med 1-0. Strax därefter får de själva PP 2 min och då sätter de 4-0 med 7 min kvar av andra.
Kommentera