Luleå HF

115476 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2181894

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
sargad: Fint upptäckt och bra kompletterat. Jo, när det gäller västra Norrbotten (vanligen men slarvigt förkortat till Västerbotten) missar man förstås aldrig möjligheterna att lägga klassikerstämpel och anor på the Can Beers i som en omvänd vendetta transversell i syfte att nedvärdera plastlaget Apan från sektblygden.

Ibland klankar folk på mig för att jag kallar Apan för Apan men faktum är att det är BurkÖlen som ska hyllas för beteckningen. Det hände på nittiotalet, när alla lag skulle lägga till något djur på amerikanska för att bli "moderna" och kopielaget Apan fick förstås fnatt och beslutade hit och dit. Än skulle de bli Ants, sen skulle de bli stingheads, och så höll de på. Spänningen var stor när de änk-ligen skulle presentera sin nya maskot och det skulle ske i en match mellan Apan och Ölen. Apan själv hade låtit släppa ut att de valt någon sorts variant av ett troll från bergen eller gruvan eller hur det nu var.

När maskoten kom ut på isen, var det först tyst. Till dess att någon från Ölens supporterklack ropade "Det är ju en apa!". Och därmed var namnet satt.

Det där kände jag inte till när jag många år senare gjorde precis samma bedömning, när jag fick se plastblygdens maskot "Det är ju en apa!".
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Fan man mår illa när dom apar sig :-D

fb.watch/4LVPrReXF1/
Kommentera