Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2209288

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Tre Kronor/Apor får tacka i första hand Reideborn för segern - inget VM guldlir på långa vägar
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Dembo: Yep. Undrar om Reideborn får spaden redan nu efter 24 timmar, i den avgörande matchen mot Ryssland, eller om Garpen slänger in Fasth? Måste nog vara rätt att spela Reideborn igen.


Början av slutet för Tre Apors VM-grupp

Imorgon spelas matcherna Schweiz-UK samt Ryssland-Belarus och vi förutsätter att de båda topplagen tar åtminstone 1 poäng var mot de båda bottenlagen. Det innebär därmed att både Schweiz och Ryssland når minst 13 poäng och att de därmed inte kan nås av Tre Apor. I nedanstående tabell har jag räknat med att de tar 3 poäng i de matcherna, för att ta fram hur tabellen rimligen kommer att se ut när dessa matcher räknas in.

1 Ryssland 6 matcher 15 poäng
2 Schweiz 7 matcher 15 poäng
3 Slovakien 6 matcher 12 poäng
4 Tre Apor 6 matcher 9 poäng
5 Tjeckien 5 matcher 8 poäng
6 Danmark 6 matcher 8 poäng
7 UK 7 matcher 4 poäng
8 Belarus 7 matcher 4 poäng

Det återstår ytterligare tre matcher att spela innan gruppen är klar:
• Tjeckien-Danmark
• Tre Apor-Ryssland
• Tjeckien-Slovakien.

Danmarks match startar 15.15 idag och kommer att vara klar innan Tre Apors match, som spelas 20.00 ikväll (sedan har vi Tjeckoslovakienmatchen i morgon).

Men det betyder alltså att vi redan innan Tre Apors match har förutsättningarna ännu mer klara. Så låt oss sammanställa dessa:

DANMARK TAR 3 POÄNG
• Tre Apor 3 p: klara för kvarten.
• Tre Apor 2, 1 eller 0 p: är utslagna.

DANMARK TAR 2 POÄNG
• Tre Apor 3 p: klara för kvarten.
• Tre Apor 2p: klara för kvarten OM Tjeckien tar 0 eller 1p mot Slovakien i morgon. Men utslagna om Tjeckien tar 2 eller 3p mot Slovakien i morgon.
• Tre Apor 1 eller 0 p: är utslagna.

DANMARK TAR 1 POÄNG
• Tre Apor 3 p: klara för kvarten OM Tjeckien tar 0, 1 eller 3p mot Slovakien i morgon. Men utslagna om Tjeckien tar 2p mot Slovakien i morgon.
• Tre Apor 2 p: : klara för kvarten OM Tjeckien tar 0 mot Slovakien i morgon. Men utslagna om Tjeckien tar 1, 2 eller 3p mot Slovakien i morgon.
• Tre Apor 1 eller 0 p: är utslagna.

DANMARK TAR 0 POÄNG
• Tre Apor 3 p: klara för kvarten OM Tjeckien tar 0, eller 3p mot Slovakien i morgon. Men utslagna om Tjeckien tar 1 eller 2p mot Slovakien i morgon.
• Tre Apor 2, 1 eller 0 p: är utslagna.

Ju fler poäng Danmark kan ta av Tjeckien i matchen som strax startar desto bättre för Tre Apor. Skulle danskarna lyckas ta 2 eller 3 poäng innebär det att Tre Apor tar plats i kvarten OM man tar 3 poäng av Ryssen. Men får danskarna bara 0 eller 1 poäng av Tjeckien kan Tre Apor missa kvartsfinal även om man skulle ta 3 p av Ryssen – det avgörs i så fall i morgon.

En lustig grej är att om Danmark eller Tjeckien tar 3 poäng i deras match, innebär det att Tre Apor är utslagna om man tar 2 poäng av Ryssen. Medan 2 poäng för Tre Apor KAN räcka i vissa fall om matchen Danmark-Tjeckien avgjorts först senare än efter tre perioder.

Ska vi tro att Garpen kommer att ha koll på allt detta så att han – om Danmark eller Tjeckien tagit 3 poäng – inser att han, vid oavgjord ställning i slutet av matchen mot ryssen, måste göra allt han kan för att nå vinst innan 60 minuter; det vill säga ta ut vakten.
Kommentera