Luleå HF

115744 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2217838

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Buffalo väljer först ... och det blir en som spelade i fjol för University of Michigan...det måste ju vara StraussMann?

#1 Owen Power

Vad fan? Vem är det? Hur kunde de missa StraussMann? Obegripligt!

Men nu är det Kraken som har nästa val. Och...det blir en som spelade i fjol för University of Michigan..Nu kommer han! Nu blir det StraussMann!

#2 Matthew Berniers

Vad händer? Ytterligare ett no-name! Vet de inte att sekten från blygden har StraussMann tillgänglig?

Det fortsätter och rullar på med en massa no-names. Första svensken blir en tvåmeters back

#6 Simon Edvinsson HK Arslet -> Detroit

Följt av Fimpens lill-fimp:

#7 William Eklund Djurgårn -> San Jose

Går långsamt fram. I år har de ju inte alla samlade för att släppas upp på scen, dra på sig tröja och sådant. Utan det sker på Coronavis, dvs on-line. Noterar att Oljan har val #20. Vi får hoppas att ingen av våra Luleåspelare hamnar i den galna klubben som saboterar karriären för 90% av de som de draftar.

#14 Isac Rosén Trottoarkanten -> Buffalo

Skönt att Wallstedt slapp hamna i Buffalo; en stad Limpan Omark beskriver som skit och en klubb som hade både Anders Nilsson och Robin Lehner som högt presterande vakter man tappade båda två.

Så var det Dallas på #15, men Detroit bytte till sig platsen till Dallas för tre val #23, #48 och #138. Eftersom de vill ta en målvakt...men helt oväntat blir det INTE Wallstedt utan 197 cm kanadensare - Sebastian Cossa.

18 valda nu. Framför oss har vi:

19 Nashville
20 Edmonton
21 Boston
22 Minnesota
23 Dallas
24 Florida
25 Columbus
26 Minnesota
27 Carolina
28 Colorado
29 New Jersey
30 Las Vegas
31 Montreal

INTE Oljan, #20, för allt i världen!

Ajajaj, framme vid #20 nu... -Ta StraussMann vetja!

Nehej, Oljan trådar bort plats 20 till Minnesota och får i stället #22 och #90.

#20 Jesper Wallstedt Luleå -> Minnesota.

Puh, tur att Oljan bytt bort valet. Jaha, det blir svenskbygder för Jesper. Kan väl vara bra det. Lirar i Saint Paul med 300 000 invånare, klimat ungefär som Luleå gissar jag.

#21 Fabian Lysell Luleå -> Boston

Se där kom båda våra pojkar samlade och draftade som #20 och #21 våra tidigast draftade någonsin. Strax för #23 Isac Lundström och #28 Nils Lundkvist för 3 år sedan.

Iofs är ju Jesper och Fabian draftade som #19 och #20 eftersom draft #9 är inställd som bestraffning av Arizona.

Jahaja, då var det klart. Nu blir det väl bara no-names i första rundan, förutom StraussMann, som måste komma snart. NHL har väl fått reda på att han skrivit på för Apan, som aldrig utbildat egen vakt ens för Elitserien/SHL och då är det väl klart att han blir kanon.

Draften rullade vidare och vi fick upp en sjätte svensk:

#28 Oskar Olausson HV71 -> Colorado

Och nu har spelare #32 valts och därmed är första rundan över.

Mycket förvånande att ingen klubb fick upp ögonen för StraussMann, superdupertalangen från blygden. Nej, någon Apa dök ju inte upp under första rundan förstås Det var många år sedan det hände.

Men lite Apsmitta fick vi se.

Av helt oklar anledning fick en 17-årig kanadick Logan Mailloux för sig i höstas att komma till Sverige och lira för SK Lejon i Skellefteå några månader. Som bekant behövs det inte många dagar i blygden för att drabbas av sektmentaliteten.

När han var på plats gick han på lokal, fick ihop det med en tjej och de beslutade krypa under täcket. Medan de höll på kom Logan på den goda idén att med mobiltelefonen filma trevligheterna och filmen mailade han till sina lagkompisar i Lejon. Det blev polissak och han fälldes och saken kom ut. Då valde ett stort antal NHL-klubbar att etikettera Logan med "do-not-draft" och för några dagar sedan gick han själv ut och undanbad sig att bli draftad. Men trots allt detta fick vi ändå

#31 Logan Mailloux -> Montreal
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Jesper Wallstedt blev alltså draftad som 19e spelare och som förste svenske målvakt någonsin i NHL-draftens förstarunda. Och hamnade i Minnesota Wild. Minnesota har ju ett riktigt bra lag, landade högt i serien men åkte ut i slutspelet mot Las Vegas med 4-3.

Hittar fyra vakter på lagets Rooster

• Andrew Hammond 33 år
Lirade i Ottawa med sisådärresultat 2013-2017.
Därefter har man bara spelat en enda NHL-match – 2017 för Colorado – men inga andra NHL-matcher senaste tre åren…

• Hunter Jones 20 år
Draftades av Minnesota i andrarundan för två år sedan men har inte fått några matcher i NHL utan bara spelat i lägre divisioner, i fjol 19 matcher för Iowa Wild med 88,6%.

KOMMENTAR:
Nja. Vare sig Hammond eller Jones tycks vara aktuella.
Konkurrenter om NHL-spade kan i stället vara följande två:

• Kaapo Kähkönen 24 år
2018-2019 Minnesota 0 matcher
2019-2020 Minnesota 5 matcher 91,3%
2020-2021 Minnesota 29 matcher 90,4%

• Cam Talbot, 34 år
Den här nissen var ju riktigt duktig reserv bakom Henke i NY Rangers för 7-8 år sedan. Köptes sedan av Oljan, men under hösten blev han utspelad av Anders Nilsson som tog förstaspaden. Men idioterna i Edmonton valde att skriva flerårigt med Talbot eftersom de betalt mycket för honom och de släppte Anders. Sedan lirade Talbot i Oljan några år, sämre och sämre resultat varje säsong och när han inte ens mäktade >90% sparkade de honom. Till Philadelphia, som sparkade honom till Calgary, som sparkade honom till Minnesota senaste säsongen då han levererade
2020-2021 Minnesota 33 matcher 91,5%

KOMMENTAR
Nja, Talbot är nog inte mycket att hänga i julgranen. Känner ju till honom sedan han konkurrerade med Anders Nilsson i Oljan och var ingen vakt jag gillade då. Sedan har hans karriär varit snarast tveksam. Delade spaden med Kähkönen senaste säsong och hade bästa resultaten, men är nog på slutet av sin karriär och ingen förstemålvaktskaraktär tycker jag.

Är väl mer Kähkönen som Minnesota hoppas på, på sikt, men han är inte så etablerad ännu.

Sammantaget en gynnsam situation för Jesper, skulle han gå över och ta upp fighten om en förstaspade inom något år. Man väntar han hemma i Sverige några år kanske Minnesota hinner etablera eller köpa in etablerad förstevakt.

Fast jag tror ju att vakter behöver utvecklas i Sverige och att Jesper skulle tjäna på ett par år till minst hemma. Men i Luleå har det ju tyvärr för honom blivit tuffare konkurrens eftersom Lassi kommit hem. Svårt läge faktiskt. Skulle han utvecklas så pass att han kan utmana Lassi och kanske dela på spadarna kan det fungera. Men får han mest sköta båsdörr är det inte bra för hans utveckling.

Fan, vi har alldeles för bra vakter i Luleå. Hur ska vi lösa detta?
Kommentera