Luleå HF

115678 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2217786

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Bottengäng 2021-2022?

Jag brukar ju ta semester efter sista pucken på våren till första på hösten. Bevakar sidan mot troll och snuskspam och skriver väl något emellanåt.

Följer inte upp klubbarnas silly season speciellt så har inte koll på trupperna direkt. Så om jag nu funderar på hur det går kommande säsong är det mer på känsla. Lite mats vennerman-artat, alltså.

Nu funderar jag på vilka lag som kan komma att slåss nere bland strecken för att i första hand undvika att bli något av de två sista lagen, som får mötas för att förloraren ska sparkas ned i allsvenskan 2022-2023.

Hmm. Vi börjar med att plocka bort de lag som med stor sannolikhet kommer att befinna sig i andra änden av tabellen d.v.s. fightas i toppen:
• Luleå HF
• Rögle BK
• Färjestad BK
• Växjö Lakers HC
• Örebro HK
Dessa fem klubbar känns tämligen självklara. Visst, någon av klubbarna kanske kommer att vackla, men knappast ned till strecken.

Sedan har vi ett antal klubbar som troligen kan hamna i mitten, även om det finns chans att de utmanar om toppsex alternativt tappar och får fightas bland strecken:
• Frölunda HC
• Djurgårdens IF
• IF Malmö Redhawks
• Leksands IF
HK Arslet brukar ju vanligen rankas högre, men senaste åren har de inte hållit riktigt och verkar på lång sikt tappa kontakt med absoluta toppen. Gårdarna och Malmoe svåra att placera innan säsongen kommit igång; brukar ju hålla hyfsad kvalitet, men räcker det för högre eller blir de sämre i år? Trottoarkantens IF hade ju en stark säsong i fjol men historiskt brukar de ha svårt att hålla form under längre perioder. Skulle väl tro att Trottoaren kan hålla sig kvar uppe bland mittengängen i alla fall, även om det finns risk att de tappar stilen rejält också.

Så har vi fem lag kvar, bland vilka de fyra bottenlagen med stor sannolikhet kommer att återfinnas. Med lite olika skäl:

”Nya SHL-lag”
• IK Oskarshamn
• Timrå IK
Historiskt vet man ju att det är svårt, när man flyttas upp från allsvenskan, att hålla sig kvar och etablera sig i SHL. Vilket kan vara starkaste motiv för att ranka dessa lag som potentiella bottenlag. Timrå har jag ingen aning om men som nyuppflyttade får man räkna med att vi behöver se första 10-15 omgångarna innan vi vet om de kan fixa det bättre. Oskars har ju som nyuppflyttade abonnerat på platser nere bland strecken, räddades av coronainställt kvalspel 2020, men nu vete tusan om det kan hålla sig kvar.

”Lag på nedgång”
• Linköping HC
• Brynäs IF
Dessa har ju senaste åren kommit närmare och närmare botten och för Pölsan är ju risken för botten stor efter den väldiga kollaps på alla plan klubben gått igenom senaste säsongen.

”Fiaskolaget”
• Skellefteå AIK
Ja, Apan har ju en trupp som liknar rena bottenskrapet. De kommer ju i vanlig ordning att handla in ett antal köpespelare framöver – 3-4 forwards saknas ju – och kan ju alltså förstärka sig något. Men just nu ser det ju bedrövligt ut. Förra året lyckades ju Apan hålla uppe stilen delvis, men detta p.g.a. ett antal köpespelare, som nu dragit. Nu tycks Apan bara ha några trötta föredettingar på dekis, kompletterade med ett gäng no-names och så några hyggliga köpespelare. Hög risk för att sekten efter alla köpta år nu äntligen får betala priset och hamna i kval.

TILLÄGG: Shit, jag glömde ju att Apan köpt in superdupertalangen StraussMann, en helt egen produkt från blygden. Vi får flytta dem från gruppen bottenlag till gruppen topplag förstås. Med stor säkerhet svenska mästare 2022 naturligtvis.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Buffalo väljer först ... och det blir en som spelade i fjol för University of Michigan...det måste ju vara StraussMann?

#1 Owen Power

Vad fan? Vem är det? Hur kunde de missa StraussMann? Obegripligt!

Men nu är det Kraken som har nästa val. Och...det blir en som spelade i fjol för University of Michigan..Nu kommer han! Nu blir det StraussMann!

#2 Matthew Berniers

Vad händer? Ytterligare ett no-name! Vet de inte att sekten från blygden har StraussMann tillgänglig?

Det fortsätter och rullar på med en massa no-names. Första svensken blir en tvåmeters back

#6 Simon Edvinsson HK Arslet -> Detroit

Följt av Fimpens lill-fimp:

#7 William Eklund Djurgårn -> San Jose

Går långsamt fram. I år har de ju inte alla samlade för att släppas upp på scen, dra på sig tröja och sådant. Utan det sker på Coronavis, dvs on-line. Noterar att Oljan har val #20. Vi får hoppas att ingen av våra Luleåspelare hamnar i den galna klubben som saboterar karriären för 90% av de som de draftar.

#14 Isac Rosén Trottoarkanten -> Buffalo

Skönt att Wallstedt slapp hamna i Buffalo; en stad Limpan Omark beskriver som skit och en klubb som hade både Anders Nilsson och Robin Lehner som högt presterande vakter man tappade båda två.

Så var det Dallas på #15, men Detroit bytte till sig platsen till Dallas för tre val #23, #48 och #138. Eftersom de vill ta en målvakt...men helt oväntat blir det INTE Wallstedt utan 197 cm kanadensare - Sebastian Cossa.

18 valda nu. Framför oss har vi:

19 Nashville
20 Edmonton
21 Boston
22 Minnesota
23 Dallas
24 Florida
25 Columbus
26 Minnesota
27 Carolina
28 Colorado
29 New Jersey
30 Las Vegas
31 Montreal

INTE Oljan, #20, för allt i världen!

Ajajaj, framme vid #20 nu... -Ta StraussMann vetja!

Nehej, Oljan trådar bort plats 20 till Minnesota och får i stället #22 och #90.

#20 Jesper Wallstedt Luleå -> Minnesota.

Puh, tur att Oljan bytt bort valet. Jaha, det blir svenskbygder för Jesper. Kan väl vara bra det. Lirar i Saint Paul med 300 000 invånare, klimat ungefär som Luleå gissar jag.

#21 Fabian Lysell Luleå -> Boston

Se där kom båda våra pojkar samlade och draftade som #20 och #21 våra tidigast draftade någonsin. Strax för #23 Isac Lundström och #28 Nils Lundkvist för 3 år sedan.

Iofs är ju Jesper och Fabian draftade som #19 och #20 eftersom draft #9 är inställd som bestraffning av Arizona.

Jahaja, då var det klart. Nu blir det väl bara no-names i första rundan, förutom StraussMann, som måste komma snart. NHL har väl fått reda på att han skrivit på för Apan, som aldrig utbildat egen vakt ens för Elitserien/SHL och då är det väl klart att han blir kanon.

Draften rullade vidare och vi fick upp en sjätte svensk:

#28 Oskar Olausson HV71 -> Colorado

Och nu har spelare #32 valts och därmed är första rundan över.

Mycket förvånande att ingen klubb fick upp ögonen för StraussMann, superdupertalangen från blygden. Nej, någon Apa dök ju inte upp under första rundan förstås Det var många år sedan det hände.

Men lite Apsmitta fick vi se.

Av helt oklar anledning fick en 17-årig kanadick Logan Mailloux för sig i höstas att komma till Sverige och lira för SK Lejon i Skellefteå några månader. Som bekant behövs det inte många dagar i blygden för att drabbas av sektmentaliteten.

När han var på plats gick han på lokal, fick ihop det med en tjej och de beslutade krypa under täcket. Medan de höll på kom Logan på den goda idén att med mobiltelefonen filma trevligheterna och filmen mailade han till sina lagkompisar i Lejon. Det blev polissak och han fälldes och saken kom ut. Då valde ett stort antal NHL-klubbar att etikettera Logan med "do-not-draft" och för några dagar sedan gick han själv ut och undanbad sig att bli draftad. Men trots allt detta fick vi ändå

#31 Logan Mailloux -> Montreal
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Viktiga sporthändelser i natt. Nej, jag talar inte om OS utan om NHL-draften.

Luleå hade ju med två spelare i förstarundan 2018 med #23 Isac Lundeström och #28 Nils Lundkvist; vår bästa kraft någonsin.

Men nu kanske vi slår rekordet? Just nu är prognosen att Jesper Wallstedt kommer att gå som #12 och Fabian Lysell som "14".

Spännande att se fram emot!

När det gäller Apan blir det förstås som vanligt sedan många år tillbaka. Antingen får de inte in någon alls alternativt någon enstaka långt, långt ned på listan.

Luleås Wallstedt spås ju bli den målvakt som draftas tidigast i världen på 15-20 år, men nu har Apan insett att StraussMannen också är målvakt och helt besynnerligt inte dryftats fast han varit draftbar i 3-4 år. Naturligtvis kommer NHL-lagen att inse StraussMannens potential - nu när Apan köpt in honom - och med största säkerhet, tycker apsupportrarna, kommer de att kasta sig över honom. Troligen kommer han att draftas som #1, menar sekten, eftersom han fått blygdenkaraktär nu.

Update. På NHLs hemsida tippar experter draften - som kommer om knappt två timmar - och nu tippar man Wallstedt som #6-#12 och Lysell som #22-#24. Någon Apa finns dock inte med i tipsen för första ronden. Det måste vara fel, nog har de väl fått reda på att Apan har StressMann tillgänglig?
Kommentera