Luleå HF

115745 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2217675

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Som alla vet har Apan levererat enorma mängder av NHL-spelare, samtliga helt egna produkter från blygden. Om man ska tro på köpesekten. En av de få som faktiskt lyckats bli klar är ju Adam Larsson vars kontrakt med tjotahejtiklubben Oljan nu gick ut.

På apforum har man därför spekulerat i att "nu kommer Adam Larsson hem!" men det visades nu att nya NHL-laget Seattle Kraken, när de valde spelare att fylla laget med, insåg att kraken Larsson - som Oljan valde att inte skydda - tar vi och avtalade med 140 miljoner för fyra år.

Varpå man gnäller ihjäl sig på Apforum och tycker att Forsell kunde matchat det budet.

Tycker inte att apsupportrarna behöver oroa sig. De har ju fyllt på truppen med 18-årige backen Måns Forsfjäll från blygden!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Bottengäng 2021-2022?

Jag brukar ju ta semester efter sista pucken på våren till första på hösten. Bevakar sidan mot troll och snuskspam och skriver väl något emellanåt.

Följer inte upp klubbarnas silly season speciellt så har inte koll på trupperna direkt. Så om jag nu funderar på hur det går kommande säsong är det mer på känsla. Lite mats vennerman-artat, alltså.

Nu funderar jag på vilka lag som kan komma att slåss nere bland strecken för att i första hand undvika att bli något av de två sista lagen, som får mötas för att förloraren ska sparkas ned i allsvenskan 2022-2023.

Hmm. Vi börjar med att plocka bort de lag som med stor sannolikhet kommer att befinna sig i andra änden av tabellen d.v.s. fightas i toppen:
• Luleå HF
• Rögle BK
• Färjestad BK
• Växjö Lakers HC
• Örebro HK
Dessa fem klubbar känns tämligen självklara. Visst, någon av klubbarna kanske kommer att vackla, men knappast ned till strecken.

Sedan har vi ett antal klubbar som troligen kan hamna i mitten, även om det finns chans att de utmanar om toppsex alternativt tappar och får fightas bland strecken:
• Frölunda HC
• Djurgårdens IF
• IF Malmö Redhawks
• Leksands IF
HK Arslet brukar ju vanligen rankas högre, men senaste åren har de inte hållit riktigt och verkar på lång sikt tappa kontakt med absoluta toppen. Gårdarna och Malmoe svåra att placera innan säsongen kommit igång; brukar ju hålla hyfsad kvalitet, men räcker det för högre eller blir de sämre i år? Trottoarkantens IF hade ju en stark säsong i fjol men historiskt brukar de ha svårt att hålla form under längre perioder. Skulle väl tro att Trottoaren kan hålla sig kvar uppe bland mittengängen i alla fall, även om det finns risk att de tappar stilen rejält också.

Så har vi fem lag kvar, bland vilka de fyra bottenlagen med stor sannolikhet kommer att återfinnas. Med lite olika skäl:

”Nya SHL-lag”
• IK Oskarshamn
• Timrå IK
Historiskt vet man ju att det är svårt, när man flyttas upp från allsvenskan, att hålla sig kvar och etablera sig i SHL. Vilket kan vara starkaste motiv för att ranka dessa lag som potentiella bottenlag. Timrå har jag ingen aning om men som nyuppflyttade får man räkna med att vi behöver se första 10-15 omgångarna innan vi vet om de kan fixa det bättre. Oskars har ju som nyuppflyttade abonnerat på platser nere bland strecken, räddades av coronainställt kvalspel 2020, men nu vete tusan om det kan hålla sig kvar.

”Lag på nedgång”
• Linköping HC
• Brynäs IF
Dessa har ju senaste åren kommit närmare och närmare botten och för Pölsan är ju risken för botten stor efter den väldiga kollaps på alla plan klubben gått igenom senaste säsongen.

”Fiaskolaget”
• Skellefteå AIK
Ja, Apan har ju en trupp som liknar rena bottenskrapet. De kommer ju i vanlig ordning att handla in ett antal köpespelare framöver – 3-4 forwards saknas ju – och kan ju alltså förstärka sig något. Men just nu ser det ju bedrövligt ut. Förra året lyckades ju Apan hålla uppe stilen delvis, men detta p.g.a. ett antal köpespelare, som nu dragit. Nu tycks Apan bara ha några trötta föredettingar på dekis, kompletterade med ett gäng no-names och så några hyggliga köpespelare. Hög risk för att sekten efter alla köpta år nu äntligen får betala priset och hamna i kval.

TILLÄGG: Shit, jag glömde ju att Apan köpt in superdupertalangen StraussMann, en helt egen produkt från blygden. Vi får flytta dem från gruppen bottenlag till gruppen topplag förstås. Med stor säkerhet svenska mästare 2022 naturligtvis.
Kommentera