Luleå HF

115863 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2220413

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Blister Brigade: Tack. Jo I stridens hetta är man duktigt blind när ens lag spelar. Men i efterhand lättare att analysera objektivt. Tycker att matcherna oss emellan nästan alltid varit jämna och ovissa oberoende av vilket lag som för stunden är bäst, igen-kligen.

Och det som vanligen fälls utslaget av vilket lag som mest vill vinna, som vinner man-mot-man-kamper och vinner puck efter sarg, tekningar, jobbar hårdast i box, stänger varje skottlinje, hittar sin position i laget, missar inte markering, och när laget har puck åker skridskor för att söka upp lägen där de kan få bra pass och så vidare.

Och visst känns det som att Apan jobbade hårdast för att uppnå det igår. Luleå var med, men gled lite mer i tron att man var så bra att det ordnar sig - kanske därtill lite mentalt lurad efter matchen mot BurkÖlen när ölen var ganska sömniga och lät oss leka. Plus kanske vi var lite trötta efter att ha kört första matchen dagen innan.

Samtidigt lite överraskad att se att Apan var så pass bra i första matchen, även om skillnaden väsentligen var fint PP mot ett Luleå vars box tycktes tillåta vad som helst. Bättre försvarspel från vår sida och det hade nog - som ofta - stått 0-0 fram i tredje perioden.

Mazarinen glänste faktiskt då och då. OK, mot ett segt Luleå som tillät honom göra det, men han var snabb och målmedveten. Imponerade alltså och kan säkert bli mycket betydelsefull för Apan framöver. Om han tillåts ha så mycket puck och inte får sektinstruktion att alla långa bollar ska till Bengt...jag menar alla lägen till highsticking.

Leibl inte dålig heller och när han får Kühnackl i linan kan det bli mycket väl fungerande.

Lite överraskande att Eric och lill-Nisses farsa lyckas värva så bra, som det ser ut. Tycks fokusera på att hitta upp spelare som hamnat på mellanläge i större sammanhang, som tappat kontakt med NHL och kan vara beredda starta om i Europa i stället för att få mossa på sig i AHL.

Men sammantaget tror jag att när Bulan fått igång Bulanhockeyn utan puck kommer Luleå att bli mycket, mycket bättre och dessutom att produktionen framåt kommer att bli duktig när linorna fått igång samspelet. Lite slående att mest effektiv offensivt vad det gäller spelet har varit "fjärdelinan" Matsson-Berglund-Muzik som är samspelta sedan tidigare.

Jo, jag är rätt övertygad om att Luleå i år går bättre än Apan och - om något - kan förlusten med 4-0 igår hjälpa till för att det ska bli så.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Dags att börja förbereda sig för nästa träningsmatch. Nu handlar det om vår broderklubb Kärpät på finska sidan av Norrbotten. Känns väldigt bra att Luleå sedan länge har så utmärkt relation till Kärpät och härligt att två så starka hockeyklubbar ligger så långt i norr.

När vi mötte Apan hade Bulan inte inlett träning av Box eller PP vilket märktes eftersom det avgjorde matchen. Men nu hoppas vi på bättre insatser av special teams - om det blir några utvisningar; Luleå och Kärpät är ju juste spelande lag och vi hoppas få något så när riktiga domare jämfört med senast, då Nord blåste på ett sådant sätt att man tycker att han skulle tvingats blåsa alkolås för att öppna skåp för att hämta ut visselpipan.

Kärpät kommer till Luleå för match i övermorgon torsdag och senare åker vi till Uleå för retur som vanligt. Matchen visas av SeMer med start 17.25.
Kommentera