Luleå HF

115754 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2222791

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Nu morskar man upp sig på Apsupportrarnas Forum Apkraft sedan man upptäckt att CHL publicerar stats där man graderar spel och chanser för att under matchen räkna fram hur många mål vardera laget BÖR göra.

I nedanstående figur illustreras det faktum att enligt CHL borde Apan ha vunnit med 4-2. Eftersom Aporna speciellt vid 3-4 tillfällen hade sådana lägen att de borde ha gjort mål. Medan Lugano inte hade så bra chanser, men målade ändå.

Apsupportrarna drar alltså slutsatsen att de BORDE ha vunnit. Gissningsvis menar de att det är ruskigt på något sätt att de då inte vann.

Man kan peka på två omständigheter:
• Apan hade sådana chanser att de borde gjort 4 mål men gjorde bara 1.
• Lugano hade sådana chanser att de borde bara gjort 2 mål, men fick 5.

Så, vad betyder det?
• Luganos målvakt var överjävligt medan StraussMannen kastade in puckar?
• Lugano var överjävligt på att sätta mål även vid dåliga chanser, medan Apan var målsumpare av rang?
• Kombinationer av två ovan?

Man kan nog räkna med att StraussMannen var ett jäkla felköp och nu hänger det mycket på lille rädde gustaf i år. Apan skulle behövt vara lika duktiga som Luleå Hockey på att utveckla egna vakter i toppklass. Eftersom de inte behärskar konsten får de år efter år hålla på med att köpa målvakter och då och då blir det skit.

Men sedan tycks deras linor vara kassa. Lyckas hålla puck i laget, komma in i anfallszon men väl där blir det inget alls.

Ser trevligt ut....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Tjämpions rullar på. Igår lyckades HK Arslet få stryk av Zürich medan Röglet lyckades vinna mot München, fast man låg under med 20 sekunder kvar.

Idag ska Läjkers möta tyska Bremerhaven medan Trottoarkanten tar emot tjeckiska Trinec.

Och så ska Apan upp i ringen igen. I Berlin, mot isbjörnarna. Båda lagen krossades ju i sina första matcher, torskade med 5-1 respektive 6-1. Fast frågan är om Apan förlorade - det ter sig ju väldigt osannolikt eftersom "satsestetiken" visar att de vann med 4-2, igen-kligen, så bästigast som de var.

Hoppas verkligen att de låter Straussmannen behålla spaden. Han är ju i zonen, i ett stim nu, efter sin fantastiska insats senaste där han lyckades rädda drygt 80% av skotten. Fast de släpper väl lös lille rädde gustaf i stället.
Kommentera