Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2224780

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Vår avslutande försäsongsmatch ikväll 18.00 Luleå-Timrå inför SHL-premiär på lördag.

Timrås träningsmatcher hittills:
Brynäs - Timrå 3-4
Timrå - Malmö 0-5
Björklöven - Timrå 5-2
Timrå - Björklöven 3-2
Timrå - Modo 3-1
Timrå - Brynäs 2-1

Luleås träningsmatcher hittills:
Björklöven-Luleå Hockey 0-9
Skellefteå-Luleå Hockey 4-0
Luleå Hockey-Kärpät 3-1
Modo-Luleå Hockey 1-7
Kärpät-Luleå Hockey 0-4

Luleå ser alltså starkare ut, men Timrå har vunnit senaste tre matcherna och kanske är på gång. Och kom ihåg att Luleå förlorat samtliga träningsmatcher mot SHL-motstånd.

Nedsläpp om fyra timmar. Kul!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Restriktionerna tas bort och det innebär att om tre veckor, från och med 29 september, kommer hockeyläktarna att fyllas igen.

Dessutom kommer man i förberedande syfte att remittera förslag om att kunna använda vaccinationsbevis för att släppa in publik och fortsatt fylla läktare, i vissa fall t ex om smittspridningen tar fart igen. Nehej, nu menar socialministern att det i så fall skulle gälla evenemang med >15 000 deltagare? Ja, så kan man tänka just nu, men det beror ju hur det ser ut framöver.

Jaha. Kommer det att fungera? Kanske. Samtidigt vet vi att förra året i oktober kom Regeringen på Folkans förslag ut ur restriktionsgarderoben och öppnade upp samhället. Trots att vi visste att covid tagit fart i Europa och att vi hade ökande siffror på smittspridning sedan en dryg månad. Sedan smällde det snabbt till och bara några veckor senare fick man dra tillbaka och dessutom införa mer stränga rekommendationer.

Och när det gäller spridningen av den nu mer smittsamma deltan har vi samma tecken i Europa och i Sverige som förra hösten...och I Israel har deltan smällt till rejält trots att landet var snabbast i världen att vaccinera sina medborgare; nu har man redan givit en tredje dos till 2,7 av 9,6 miljoner medborgare utan att ha fått stopp på spridningen. Och i Sverige planeras inte tredje dos ens till äldre innan årsskiftet, inklusive att vi inte tagit ställning till att vaccinera under gymnasieåldern, vilket många länder i västvärlden redan gjort. Ja, vi får se.

Samtidigt kan man påpeka att om man bedömer att man kan fylla hockeyläktarna 29 september borde man kunnat fylla dem redan till helgen. Eftersom smittspridningen och antalet diagnostiserade fall med all säkerhet kommer att vara betydligt högre 29 september än vid SHL:s premiäromgång 11 september.

Hur många hemmamatcher har lagen INNAN 29 september, dvs matcher där man riskerar förlora intäkter motsvarande typ 2/3 av vad man får med fulla läktare?

4 matcher
IK Oskarshamn

3 matcher
Luleå HF
Växjö Lakers HC
Frölunda HC
Brynäs IF
Leksands IF
Örebro HK

2 matcher
Färjestad BK
Timrå IK
Linköping HC
IF Malmö Redhawks
Djurgårdens IF
Skellefteå AIK

0 matcher
Rögle BK

Vi får väl hoppas på en kompensation där. Förra våren förlorade Luleå t ex intäkter från Luleå-Apan i Delfinen när läktarna stängdes sista SHL-omgången och nu i september förlorar vi återigen intäkter från Luleå-Apan i Delfinen. Känns inte helt rättvist. Och se t ex Röglet nu - man förlorar inget alls eftersom man har en spelplan utan hemmamatcher inledningsvis eftersom man renoverar hemmahallen.
Kommentera