Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2230969

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Lärling i farten igen:

"Situationsrummet har granskat matcherna som spelades i SHL under gårdagen. Följande spelare har anmälts till svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd som kommer behandla ärendet under dagen.

Oscar Engsund, Luleå HF
När det återstår 5.30 av första perioden är det spel i Luleås försvarszon. Pucken kommer upp till Örebros Marcus Hardegård som skjuter iväg pucken mot mål. Då kommer Luleås Oscar Engsund och tacklar Hardegård i huvudet. Engsunds axel träffar huvudet på Hardegård som utgår från matchen"

DIFiplinnämnden kommer förstås att fälla Engsund. Det gör de ju alltid när Luleås spelare blir anmälda.

"Då kommer Engsund och tacklar Hardegård i huvudet."

En minst sagt tendentiös beskrivning. Som jag visade i bildsekvens nedan är Engsund snarast stillastående och blir påkörd av ett Öre som i full fart utan kontroll på läget åker in i Luleås zon.

Man kan förstås föreställa sig hur det skulle låtit om Lärling haft ett civilt jobb, typ som åklagare:

"När det återstår 5.30 av krogkvällen är det diskussion vid baren. Någon frågar Herr Nilsson var toaletten ligger varvid Herr Nilsson snabbt ger en tydlig hänvisning genom att hastigt sträcka ut en rak höger med knuten näve. Då kommer Herr Svensson och skallar Herr Nilsson på näven. Herr Svenssons brutala huvud träffar den helt oskyddade näven på Herr Nilsson, vars knogar uppvisar rodnad efter det opåkallade överfallet och hänsynslösa våldet."
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Hade det varit NHL och det hade stått Kronvall på tröjan hade Wikegård blivit alldeles varm i byxan och suttit och tokhyllat tacklingen...

Engsund är tuff och hård men jag tycker inte den är ful. Kanske max nån en tiondel sen men annars är den ok... Sen så är det synd att den tar olyckligt på Älvsbypojken Hardegård och hoppas verkligen att han är ok och kan komma tillbaka nästa match.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Domen: tre matchers avstängning och 19 375 kronor i böter.
Kommentera