Luleå HF

115802 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2230973

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Hade det varit NHL och det hade stått Kronvall på tröjan hade Wikegård blivit alldeles varm i byxan och suttit och tokhyllat tacklingen...

Engsund är tuff och hård men jag tycker inte den är ful. Kanske max nån en tiondel sen men annars är den ok... Sen så är det synd att den tar olyckligt på Älvsbypojken Hardegård och hoppas verkligen att han är ok och kan komma tillbaka nästa match.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Vombat: Jo. Jag har försökt rannsaka mig själv för att vara objektiv trots att det handlar om en Luleåspelare. Jag har ju ofta skrivit att varje spelare måste göra sitt yttersta för att undvika att hjärnskada en motståndare och den som inte agerar så ska straffas hårt.

Så jag borde ju utan vidare köpa att Engsund straffas.

Ser man på bildsekvensen är det dock tydligt att Engsund har mycket låg fart och dessutom är rejält låg ihopkrupen, samt att det är öret som kommer in blixtsnabbt utan kontroll på vad han kan träffa på. Engsund har ingen historik av att tackla folk i huvudet sedan han kom till Luleå och det han gör i den här situationen signalerar ju att han inte heller här hade sådan avsikt.

Matchzebrorna tog visserligen matchstraff charching men rapporterade inte händelsen till DIFiplinnämnden. Men det gjorde lärlingen i situationsrummet/SeMer.

Då är det jävligt irriterande att läsa beskrivningen "Då kommer Luleås Oscar Engsund och tacklar Hardegård i huvudet."

Vidare påminns man om hur, i ett slutspel HK Arslet - Luleå i Scandal-i-Analium, spelaren Erik Gustafsson med hög fart hoppade in en tackling med axelkåpan i ansiktet på en icke puckförande Can Abbott och avslutade dennes karriär sedan han med blodande sprutande från diverse platser i ansiktet fått ledas av isen. Då gick SeMer med Sanny och Swikegård i spetsen ut med massor av tryck och förklarade att det skulle vara helt tillåtet. Varpå lärlingen INTE rapporterade till DIFiplinnämnden.

Någon match senare åkte ett annat arsle på en stillastående Chris Abbotts ben och föll och DÅ kom rapport om "knätackling" av lärlingen till DIFiplinnämnden som stängde av Chris från avgörande slutspelsmatch mot HK Arslet. Varpå Luleå överklagade till Riksidrottsförbundet som sedermera helt friade Can förstås. Men Can fick besked om att han fick spela sista matchen bara minuter innan nedsläpp och kunde inte göra sig själv rättvisa; blev den sämsta match han spelade för Luleå, som knappt föll mot HK Arslet.

Ingen har väl heller glömt hur Luleå i Scandal-i-Analium fick stryk av HK Arslet sedan galningen höjdhopparen inte haft koll på reglerna. Visat ut Obsut för dubbla utvisningar som inte skulle varit någon utvisning alls, därefter vägrade släppa in honom trots att HK Arslet gjorde 1-0, 2-0 och 3-0 i PP. Ett fel som enligt samtliga sportsliga regler skulle inneburit omspel. Men förbundet snabbutredde saken på 5 minuter och beslutade att "det fanns inte tid för ny match".

Eller ett annat slutspel då höjdhopparidioten inte ens gav utvisning på lille dåren fredrikpettersson då denne utanför spelet i diskussion med Omark crosscheckade Omark i ansiktet som sprang i blod. Med mera.

Vi talar alltså om HK Arslet, ett lag som under en säsongs matcher ostraffat orsakade 1-2 hjärnskakningar på Luleåspelare i samtliga matcher vi möttes.

Blev lite mycket Arslet där, men även om rutinerna förändrats i önskad riktning är det svårt att inte tänka att Luleå bedöms annorlunda än vissa andra lag. Mycket av det tycks ha inträffat sedan Aphardys, swikegårds och SeMers ambition att mobba bort Luleå mot SM-tippade Djurgårn slutade i att Robin med det vackraste av tandlösa leenden klappade in 4-3 i förlängning i avgörande match i Delfinen.
Kommentera