Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2238345

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: dubbla vinster igen och Norrlandshockeyn går som tåget 👍
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Blister Brigade: Fast inte för Timrå.

Vi kanske ska kalla det "Norrbottenshockeyn gått som tåget". Det äldsta namnet för nuvarande Norrbotten och Västerbotten var ju Norrbotten. Sedan började man från huvudstaden dela in landet lite mer (tidigare var ju allt som låg flera dagars resa på häst norrut vildmark bara, enligt huvudstaden) och då kallade man norra delarna av finska delen av Sverige för Österbotten (upptog ett tag 1/3-1/2 av Finland, det var ju bara vildmark där per dedinition) och svenska sidan för Västerbotten, fast gränsen låg inte vid Torneåälv utan var mer flytande än en älv. Så småningom mer uppdelning och det svenska Västerbotten delades i Västerbotten, Norrbotten och Lappland. Så originalnamnet för Norrbotten och Västerbotten ör alltså...Norrbotten.

Visst går det bra för Norrbotten! Som tåget.

Låt oss hoppas att politikerna i Fjollträsk snarast tar bindande beslut om en kusttågbana hela vägen till Luleå nu. Och bäst om det blev superhöghastighetsbana förstås. Kunde man på i Luleå, åka till Fjollträck för dagens arbete, skulle inte ta längre tid än nuvarande pendeltåg+tunnelbana i Fjollträsk.

Annars föreslår jag att vi leder upp elskåpet för den ledning som skickar all el vi levererar gratis ned till sydbottningarna, och i stället för knappen "På" trycker in knappen "Opå". Och dessutom lägger vi rabarber på stålet.
Kommentera