Luleå HF

115763 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2238356

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Blister Brigade: Fast inte för Timrå.

Vi kanske ska kalla det "Norrbottenshockeyn gått som tåget". Det äldsta namnet för nuvarande Norrbotten och Västerbotten var ju Norrbotten. Sedan började man från huvudstaden dela in landet lite mer (tidigare var ju allt som låg flera dagars resa på häst norrut vildmark bara, enligt huvudstaden) och då kallade man norra delarna av finska delen av Sverige för Österbotten (upptog ett tag 1/3-1/2 av Finland, det var ju bara vildmark där per dedinition) och svenska sidan för Västerbotten, fast gränsen låg inte vid Torneåälv utan var mer flytande än en älv. Så småningom mer uppdelning och det svenska Västerbotten delades i Västerbotten, Norrbotten och Lappland. Så originalnamnet för Norrbotten och Västerbotten ör alltså...Norrbotten.

Visst går det bra för Norrbotten! Som tåget.

Låt oss hoppas att politikerna i Fjollträsk snarast tar bindande beslut om en kusttågbana hela vägen till Luleå nu. Och bäst om det blev superhöghastighetsbana förstås. Kunde man på i Luleå, åka till Fjollträck för dagens arbete, skulle inte ta längre tid än nuvarande pendeltåg+tunnelbana i Fjollträsk.

Annars föreslår jag att vi leder upp elskåpet för den ledning som skickar all el vi levererar gratis ned till sydbottningarna, och i stället för knappen "På" trycker in knappen "Opå". Och dessutom lägger vi rabarber på stålet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage: Du har ju helt rätt! fan inte vant mej med tanken att Timrå är back in business! får hoppas det vänder för dom att dom börjar plocka pinnar!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Fyra matchers avstängning för Djurgårns kanadensiske galning.

Luleå Hockey körde fullständigt över Djurgården i första perioden inför drygt femtusen åskådare på Hovet.

Så kommer en situation vid 0-3 där en gårdare och Brännis fastnar i varandra bakom gårdarmålet och Brännis åker omkull och hårdare faller över honom. Är ingen utvisning alls förstås, sådant som händer. Och skulle någon visas ut vore det ju gårdagen som fäller Brännis först innan han själv faller.

Men zebrorna tar ut Brännis! Ett fruktansvärt felbeslut som bara kan motiveras av att svaga domare faller för publiktryck, tycker synd om DIF som är så utspelade, och bjuder DIF och hemmapubliken på ett PP. Skandal!

DIF:s PP hinner inte pågå 20 sekunder ens, och de har slagit en puck mot Walle som blockerat puck. Då börjar det.

En inköpt hulligankanadensare, Holland - låt oss kalla honom för Hålihuvudet - Smäller till med klubban hårt på Walles blockerande handske två gånger.

Låt oss stanna där. Hur kan man vänta sig att försvarande lag i SHL agerar efter ett sådant agerande av Hålihuvudet?

Naturligtvis kommer de att gå på honom och ta bort honom. I sådana lägen är det mer vanligt än tvärtom att de går på honom hårt, kanske slår på honom, crosscheckar omkull honom på isen, markerar på olika sätt att det här ska du ge fan i. Vi har sett det många gånger, och domarna brukar som regel inte döma något för det, slår man på målvakten får man räkna med att försvararna hoppar på en.

Men det enda som händer är att Styrman går emellan Walle och Hålihuvudet och mjukt trycker till mot bröstet på Hålihuvudet, som inte ens förflyttas, det är ingen kraftig åtgärd från Styrman.

Men vad gör Hålihuvudet?

Han blir galen.

1. Han stöter armbågen i ansiktet på Styrman två gånger.
2. Han börjar slå på Styrman.
3. Han sliter hjälmen av Styrman.
4. Han kastar handskarna.
5. Han utdelar ett drygt tiotal slag på Styrman och det är ett flertal våldsamma träffar, flera av dem när Styrman är försvarslös och håller på att falla till isen, samt när Styrman ligger fälld på isen.

Vad gör domarna?

De tar 5 min för fighting + match på Hålihuvudet.

Räcker det?

Nja, knappast. Visst är de straffen korrekta, men Hålihuvudet har ju samlat i hop till minst fem 2or och 5or så nog fan borde han ha haft fler utvisningsminuter.

Men domarna dömer inte ut fler utvisningar.

Jo, vänta förresten. De delar ut 2 min ytterligare utvisning.

PÅ STYRMAN!

För vad? För "crosschecking".

För något som aldrig i helvete renderat utvisning i Elitserien SHL, förutom då när galningen höjdhopparen i kvartsfinal HK Arslet-Luleå valde att ta 2 min utvisning på Obsut när han och ett arsle krockar varandra och sedan la till 2 min för en "styrmancrosschecking" då ett arsle och Obsut puttade på varandra efter avblåsning.

Dessa beslut tog zebrorna efter lång filmgranskning, och ändå misslyckades de så kapitalt. I efterhand erkände de för Luleås Henric Stridh att de gjort fel.

Men vad var det som hände? Zebror på Hovet, det var vad som hände.

Luleå spelar fullständigt ut DIF i första perioden, öser in mål, och DIF har inget att komma med. Förutom då Hålihuvudets sjuka överfall. Det som i media karakteriseras som "slagsmål" vilket är en fruktansvärd lögn eftersom Styrman inte slår ett enda slag. Den enda korrekta beteckningen är "misshandel" förstås vilket är mycket väl dokumenterat. I civila sammanhang skulle Hålihuvudet knappast undgått fängelse.

Men zebrorna hittar på två utvisningar som inte finns på Luleåspelare, för att trösta hemmapubliken.

Det här är sådant som sker på Hovet och i Scandal-i-Analium.

Och jag blir lika j-a äcklad varje gång. Fy fan!

Och vad säger Hålihuvudet: Jag kommer aldrig be om ursäkt.

Och vad säger Hålihuvudets coach: Jag såg inte situationen.

JAG KRÄKS!
Kommentera