Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2243028

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Vombat: Jo, du har rätt. Och jag tror att Luleås hockey står och faller med försvarsspelet, där vi visserligen har forwards som nu bidrar i spelet utan puck, men vår backsida är inte alls vad den varit. Tidigare kunde de säkra upp rejält och ett Luleå i ledning var nästan omöjliga att rubba, ett Luleå som kunde döda matcher när det behövdes.

Det har vi inte nu. Jesper försvann och lill-Nisse försvann, Erik Gustafsson har tappat rejält och i fjol lirade vi hela säsongen med katastrofen Eddie the Eagle, helt obegripligt. Nu har vi fått in Honka, men samtidigt saknat 2-3 ordinarie backar för skador och avstängningar och trots att folk försöker och kämpar på, bjuder vi på en lägre nivå.

Spelet börjar med samt står och faller med att spelet utan puck fungerar och där krävs förvisso stabilt säkra backar. När så inte finns, är det svårt att lyfta.

Det har ju ryktats att vi säker stärka upp med någon stark finne och håller tummarna för att det blir så.

Kan vi få ihop backparen att fungera som de ska kommer nog det övriga. Så tror jag i alla fall.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Röglet - Luleå

Ojoj, nu smäller det. Nu ska vi möta Röglet, möjligen eller kanske snarare troligen landets bästa lag just nu. Man har ju sedan många år önskat Röglet framgång eftersom de tog in först Chris Abbott som sportchef, sedan Can Abbott som tränare - och det är klart att man hoppas på framgångar för de härliga twinsen som var så uppskattade i Luleå och så många år som spelare för oss ledde laget på ett härligt sätt.

Samtidigt hade vi ju den trevliga vanan att ta de flesta poängen mot Röglet i många år; det var ofta jämnt och avgjordes med uddamål vid tre perioder eller i förlängning. Eftersom Röglet spelade en hockey som liknade vår brukade vi skoja och mena att originalet slår alltid kopian.

Men det var dåm det. Röglet fortsatte utvecklas och det visade sig att pojkarna Abbott - eller Bottarna, som de kallades i Luleå - var minst lika dugliga som ledare som de varit som spelare och framför allt otroligt skickliga att leta upp och lyckas signa riktigt j-a bra spelare. Framför allt sagolikt skickliga backar har de fått in i laget och, Röglet som alltid haft en historik av att utveckla egna stjärnor som därefter spelat för andra klubbar, lyckades behålla och rekrytera hem dessa som gärna ville bli del av Röglets uppsving.

Ingen glömmer ju när det vände mellan oss. Röglet kom upp till Delfinen en decembermatch och krossade oss med ....1-5, var det väl? Luleå var då ett riktigt bra lag, men vi var utspelade, fullkomligt chanslösa På ett sätt som vi aldrig varit mot något lag hemma i Delfinen.

Och så har det sedan fortsatt. OK, för två år sedan, när vi överlägset vann serien och slutspelet ställdes in p.g.a. pandemin, då var vi bättre, men för övrigt har bottnarna lett ett lag som alltid varit bättre än vi.

Hur ska det gå nu?

Ja, jag har ju inte sett Röglet i år men av resultaten att döma är de återigen på toppnivå. Samtidigt som vi inte riktigt hittat den nivå på vilken vi tycker vi ska vara.

Och så att spela i den fantastiska hockeyarenan i Ängelholm. Nu blir det fest!

Och antagligen torskar vi.
Kommentera