Luleå HF

115679 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2242928

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Sven.Savage:
Jag tycker inte att vårt spel är i närheten av att sitta. Passningar försvar anfall ja allt går att utveckla en hel del... Det syns tex. att Omark är ovan med den uppassning han får i SHL. Han får inte alls den tiden som han fått i KHL och i Schweiz. Där är jag inte orolig om att det kommer att bli bättre med tiden. Men spelet som helhet i laget där finns en del att jobba på. Sen syns det att det saknas folk men det är långt ifrån bara det som det hänger på. Årets nyförvärv bla Gallo och Rask ser inte bekväma ut men det gör inte många av de andra heller som tex Erik G och Einar. Hoppas verkligen det släpper snart...
Men vi är inte ensamma. Topptippade Fbk har ungefär samma läge som vi. Potential finns men just nu är det mellanmjölk.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2020 - vägen efter SM-GLUDet!
Vombat: Jo, du har rätt. Och jag tror att Luleås hockey står och faller med försvarsspelet, där vi visserligen har forwards som nu bidrar i spelet utan puck, men vår backsida är inte alls vad den varit. Tidigare kunde de säkra upp rejält och ett Luleå i ledning var nästan omöjliga att rubba, ett Luleå som kunde döda matcher när det behövdes.

Det har vi inte nu. Jesper försvann och lill-Nisse försvann, Erik Gustafsson har tappat rejält och i fjol lirade vi hela säsongen med katastrofen Eddie the Eagle, helt obegripligt. Nu har vi fått in Honka, men samtidigt saknat 2-3 ordinarie backar för skador och avstängningar och trots att folk försöker och kämpar på, bjuder vi på en lägre nivå.

Spelet börjar med samt står och faller med att spelet utan puck fungerar och där krävs förvisso stabilt säkra backar. När så inte finns, är det svårt att lyfta.

Det har ju ryktats att vi säker stärka upp med någon stark finne och håller tummarna för att det blir så.

Kan vi få ihop backparen att fungera som de ska kommer nog det övriga. Så tror jag i alla fall.
Kommentera