Luleå HF

115801 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2334211


Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
När Limpan satte 4-2 var det fuljoel som hade pucken bakom målet. Limpan lyfte på fuljoels klubba, drog åt sig pucken och prickade in 4-2 elegant från minmal vinkel10°

Som jag uppfattade saken lyfte Limpan på Fuljoels klubba ovanför handskarna. Det är ju tillåtet att lyfta klubba med egen klubba men inte på handskarna. Undrar om regelverket specificerar att det är "under handskarna man får lyfta klubban? Det vete fan, men var det en miss av domarna vet vi ju alla att de hade satt en mycket hög tröskel och sket i att ta ut för små regelöverträdelsen. De tog bara en enda utvisning, förutom en för sex man på isen under en lång stund, på hela matchen.

Så här beskriver två tidningar händelsen:

Sexpressen:
Joel Lundqvist fick inte i väg pucken. Linus Omark slog mot Lundqvists handskar, tog hand om pucken och tryckte in avgörande 4–2.

DN:
I stället fick Linus Omark sista ordet när han fräckt och påpassligt snodde pucken från Joel Lundqvist som drällde i egen zon.

Jag tycker att DN beskriver det korrekt. De har publicerat en artikel om matchen där de kunnigt kommenterat allt vad som hände. Medan Sexpressen är så slöa och okunniga att de bara skriver vad självutnämnda experter i SeMer tycker.

I vilket fall var det mycket klantigt av gammelgubben fuljoel och limpan lekte bort honom totalt och avgjorde matchen. Undra på att fuljoel blev ilsk av att inse att han inte hänger med längre. Han gnällde som fan efter det målet (en minut kvar av matchen) och efter slutsignalen fortsatte han och gnällde i fem minuter hos domarna. Gnäll, gnäll, gnäll. Undrar om han funderade på att bulta till någon zebra också? Det är ju strängeligen förbjudet men som vi vet har han ju frikort för sådant. Av SeMer/situationsrums-lärlingen. Liksom han numer har frikort för slewfoot. Gissningsvis tillåts han extra eftersom han inte hänger med längre, han är numera en slow foot.
Kommentera