Luleå HF

115863 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2344563

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Det är jag väl medveten om, men när beslutet var taget vilade inte Stefan Enbom på avtryckaren. Smack bom. Covid-pass. Som i efterhand visat sig mer eller mindre helt meningslöst när var och varannan vaccinerad medborgare insjuknande i Covid ändå? Så jag ger inte mycket för Stefan Enbom som högsta höns i Luleå Hockey. Han har tidigare gjort ett mycket bra jobb, men detta beslut visar att han inte kan tänka själv utan är en död fisk som simmar med strömmen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Bachada14: Han vilade inte på avtryckaren skriver du - och det gjorde ingen enda annan idrottsledare heller. De flesta som fick chans att gå på hockey MED Covidpass uppskattade det. För övrigt var kraven på covidpass mycket, mycket mer använt i hela EU än i Sverige, som kom sent och begränsat jämfört med alla andra.

"Som i efterhand visat sig mer eller mindre helt meningslöst när var och varannan vaccinerad medborgare insjuknande i Covid ändå?"

Så var det inte då. Vaccination med messenger RNA-vaccin från Pfizer och Moderna gav ett hyggligt skydd mot de Covidvarianter vi hade då när det infördes oktober 2021, men när den betydligt smittsammare Omicron dök upp i EU i slutet av november 2021 visades det rätt snabbt att skyddet mot denna variant avtog relativt snabbt efter vaccination - men också att Omicron gav en klart lindrigare sjukdom. Och då valde Folkan och regeringen att i stället öppna upp samhället, ta bort restriktionerna inklusive krav på covidpass.

Personligen anser jag att i världen i stort kommer allmän vaccination att rädda livet på miljoner och den som inte vill vaccinera sig ska slippa - men får acceptera att då leva med vissa begränsningar för den har ingen "rätt" att riskera smitta andra med kontakt med t ex transplanterade barn, gamlingar med andra sjukdomar och så vidare, för vilken smittan kan innebära död. Vi har snart 19 000 döda i covid i Sverige, US of D har passerat en miljon och i världen över 6 miljoner döda registrerade (det verkliga antalet säkert större).

Just nu ser det för Sverige hyggligt ut och blir nog en hyggligt lugn sommar och åtminstone tidig höst , men det KAN hända att coronavirus med nya varianter kommer och det blir fortsatt cirkus. Och blir det så är det bara att acceptera att världen som vi känner den kan vara förändrad framöver.

Och det kan knappast Stefan Enbom gör något åt.
Kommentera