Luleå HF

115863 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2344565

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Bachada14: Han vilade inte på avtryckaren skriver du - och det gjorde ingen enda annan idrottsledare heller. De flesta som fick chans att gå på hockey MED Covidpass uppskattade det. För övrigt var kraven på covidpass mycket, mycket mer använt i hela EU än i Sverige, som kom sent och begränsat jämfört med alla andra.

"Som i efterhand visat sig mer eller mindre helt meningslöst när var och varannan vaccinerad medborgare insjuknande i Covid ändå?"

Så var det inte då. Vaccination med messenger RNA-vaccin från Pfizer och Moderna gav ett hyggligt skydd mot de Covidvarianter vi hade då när det infördes oktober 2021, men när den betydligt smittsammare Omicron dök upp i EU i slutet av november 2021 visades det rätt snabbt att skyddet mot denna variant avtog relativt snabbt efter vaccination - men också att Omicron gav en klart lindrigare sjukdom. Och då valde Folkan och regeringen att i stället öppna upp samhället, ta bort restriktionerna inklusive krav på covidpass.

Personligen anser jag att i världen i stort kommer allmän vaccination att rädda livet på miljoner och den som inte vill vaccinera sig ska slippa - men får acceptera att då leva med vissa begränsningar för den har ingen "rätt" att riskera smitta andra med kontakt med t ex transplanterade barn, gamlingar med andra sjukdomar och så vidare, för vilken smittan kan innebära död. Vi har snart 19 000 döda i covid i Sverige, US of D har passerat en miljon och i världen över 6 miljoner döda registrerade (det verkliga antalet säkert större).

Just nu ser det för Sverige hyggligt ut och blir nog en hyggligt lugn sommar och åtminstone tidig höst , men det KAN hända att coronavirus med nya varianter kommer och det blir fortsatt cirkus. Och blir det så är det bara att acceptera att världen som vi känner den kan vara förändrad framöver.

Och det kan knappast Stefan Enbom gör något åt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Anledningen att Stefan var snabb att hoppa på covidpass-hysterin är enbart för att han är värvad från företagslivets extremer och därför räknar var krona in och ut. En riktig kappvändare. Jag har själv haft säsongskort 15 år, inte tagit vaccinet. Jag har haft covid, och enligt all vetenskap jag läst mig till har jag rejält bra antikroppar, men enligt Stefan måste jag ändå injicera mig med experimentella amerikanska vaccin? Trots att att jag som ovaccinerad var lindrigt sjuk och nu har antikroppar i klass med de de bästa vaccin den moderna vetenskapen kan uppbringa?

Jag har inget emot att de i riskgrupp tar vaccin, men när FHM inte ens sagt vitamin D en endaste gång under hela pandemin, ja då kan en konspiratorisk känsla likt när Linus Öhlund knuffar FBKare utan skena mot båset, för att i nästa match vänta och blåsa 6-man uppstå...
Kommentera