Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2345914

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Wilhelmsson: "Färjestad var bättre och vann guldet, det är ingen åsikt det är fakta."

Att Warulfven vann guldet är fakta.
Att Warulfven var bättre är en åsikt.

Det är min uppfattning.

Att Ulfven var bättre i special teams är fakta, men sammantaget Var båda lagen mycket bra och finalen var mycket jämn. Min åsikt är att Luleås försvarsspel var något bättre, förutom då att Warulfvens punktmarkering av Limpans lina var mycket effektiv för Ulfven. Tycker också att vårt anfallsspel var lite giftigare men Warulfvens var effektivare,. Den avgjordes i game seven senare delen av tredje perioden. Där vi slog en puck i ribban och en puck i stolpen, medan Ulfven målade på ett hopslag, följd av två andra mål som var en följd av detta. Först en skicklig vändning när Luleå tryckte på framåt för att kvittera men då släppte på försvaret, därefter en puck i tom kasse.

Som jag läst på hockeyforum för båda klubbarna samt i media har de allra flesta uppfattningen att båda lagen var lika bra. En mindre andel har lagt fram åsikten att Warulfven var bättre, andra att Luleå var bättre.

Men det är åsikter, inte fakta.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey 2021-2022: Vägen mot SM-GLUDet!
Sven.Savage: Som sagt ett lag vinner för att dom är bättre, det hänger som ihop, FBK vann för att dom var bättre än oss, dom spelade precis rätt mot oss i sjunde och avgörande, höll oss på utsidan och väntade på sina chanser.

Så vad vi tycker och tänker är bara egna åsikter, FBK vann däremot för att dom var bättre, dom gjorde tre mål framåt och släppte inte in ett enda mål bakåt.

För mig är det fakta att ett lag gör det bättre än det andra laget.

Vi kan verkligen inte ens skylla på domarna som vissa gör, vi hade chanser att avgöra i PP i alla matcher men specialteams havererade.

Vi var bra iår men vi var inte bäst, hoppas Luleås ledning verkligen sitter ned och analyserar varför vi inte klarade av att ta det extra steget, lite småändringar och byte av spelare kommer nog att hjälpa oss nästa år.

Om Omark stannar och kanske även Lepistö så har vi en bra grund att stå på.
Kommentera