Luleå HF

115716 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2346504

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Jag tycker vår klubb har gjort en lysande säsong, igen! Det finns ingen anledning att i versaler pissa på dom. Som supportrar är ju en del av det roliga att resonera kring laget, kritiskt, reflekterande, utmanande, berömmande, besserwissrande t.ex här på planket och det är ju helt ok. Men ibland blir jag rätt trött på det som skrivs. Vi blir så jävla perspektivlösa ibland.

Det saknas uppenbarligen fortfarande lite för att nå hela vägen, i kamp med de stora klubbarna med feta plånböcker så är det en jävligt svår uppgift. I år var vi oerhört nära, igen. Vilken pusselbit som saknas är svår att sätta fingret på, eller uttryckt annorlunda, med de resurser vi har så kanske en mer rättvis fråga är var vi inte har överpresterat tillräckligt mycket. För det är det som krävs är att alla överpresterar och kompenserar för de underförutsättningar vi har från början. Jag tror det blir ännu tydligare nästa säsong då sydlagen har större KHL förstärkningar att hoppas på med större resurser. Vi fans ser alla olika saker som vi tycker inte varit superperfekta men så är det i alla klubbar, även Ulven har fått kritik från sina fans för att inte tala om apan, fuskelunda, DIF m.fl som ofta blir helt sågade. Ofta enkla lösningar som skriks ut, i versaler eller med grovt språk och idiotförklarande. Skicka den där, sparka nån annan, byt ut tränaren, fel taktik med glasklara svar på hur man ska spela. Enkla recept kan tyckas men att få ett lag att fungera på yppersta topp och överprestera är nåt helt annat. Uttryck gärna synpunkter men ha lite ödmjukhet också i att det är världsklass på det vår klubb presterar och att gå från 99% till 100% är fan så mycket svårare än att gå från 90 till 95% för att inte tala om att gå från 105 till 110%.

Vår klubb jobbar i uppförsbacke redan från start och det vi som fans bör göra är att stötta och bidra, precis som vi gjort i delfinen i år, utan det stödet hade inte framgångarna varit så goda. Det handlar i min värld inte om brist på vinnarinstinkt eller vilja utan om förutsättningar som talar emot oss. För att övervinna dessa krävs mer än vi hittills mäktat med, vi har fått ut så nära 100% av laget man kan komma men det räckte ändå inte och det kallar jag för vinnarskalle. Där har du för mig också svartmålningen! Du är fri att tycka vad du vill om brist på vinnarinstinkt men jag tycker jag du har fel.

Jag tänker nu inte delta i en lång diskussion för att få sista ordet, detta är helt enkelt min uppfattning som ett alternativ till din.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Alla Lulefans
Jag hoppas att ni får en riktigt skön sommar (trots bara silvret) och en bra silly season. Vi kommer förmodligen tappa halva laget då det är effekten av en vinst. Ni skall komma ihåg att vi Ulvar i finaler har deppat 11 gånger och haft glädjefnatt 10 gånger dvs vi har förlorat fler finaler än de vi har vunnit.
Ni kommer att komma igen och ni kommer med stor sannolikhet inte möta oss i finalen 2023. Det är Fusklunda ni skall se upp med de värvar stort.
Trots allt gnabb vi har haft under finalen och att vi vann mycket tursamt men nästa säsong är er tur att tokhylla erat lag.
Ha nu en riktigt go sommar
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: en mer rättvis fråga är var vi inte har överpresterat tillräckligt mycket. För det är det som krävs är att alla överpresterar och kompenserar för de underförutsättningar vi har från början. Jag tror det blir ännu tydligare nästa säsong då sydlagen har större KHL förstärkningar att hoppas på med större resurser.
---------------------------------------------------------------------------------
Vi gjorde helt klart en kanonsäsong i år. Det gjorde vi även säsongen 19-20 då vi vann Grundserien överlägset.

Som vi ju alla vet blev vi då bestulna på en gyllene chans att vinna det andra guldet under den säsongen. Jag anser dock att årets lag var snäppet starkare en 2019-20 års upplaga. Huruvida det hade räckt DÅ står skrivet i stjärnorna.

Men som du skriver i andra stycket ovan, och som jag relaterar till nu, känns det lite otäckt, det här med att många utav SHL-s tongivande lag lär fånga upp en uppsjö av KHL-spelare till nästa säsong, sannolikt procentuellt sett fler till sina lag än vi sannolikt kommer att landa till vårt lag?...

Det var i stora drag med vetskap om just det här med KHL, som jag i slutet av mitt första inlägg från tidigare i natt (även om jag inte tog upp det då), ändå innerligen hoppades på att vi även nästa säsong kan få ihop ett lag som är tillräckligt konkurrenskraftigt.

För nästa år lär det verkligen bli upp till bevis vad Luleå är gjorda av för material, då konkurrensen i SHL, p.g.a KHL-tillskotten lär hårdna betänkligt jämfört med hur det sett ut på ganska många år. Det är iallafall vad jag inbillar mig...

Sen tror jag att det kan vara väldigt betydelsefullt om Luleå Hockey INNAN nästa säsong drar igång, konsulterar någon form av psykologisk assistans, där spelarna får ventilera sina känslor och liknande kring vad som skedde i finalen...
Bara för att om möjligt nollställa allt i spelarnas sinnesvärld, så att det bara är fokus på vad som ska komma, och inte på vad som nyligen inträffade...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Jäkla så dem surrar om att Jaros ska till Luleå på Urkens Forum MEN han är inte ens klar och dem kommer inte ens värva han, Man hade både Jaros och Sellgren på bordet man valde Sellgren istället för Jaros pga löneanspråken samt Bulan vill inte ha han i laget!
Kommentera