Luleå HF

115463 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2347219

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: sluta övereagera hela tiden, var skriver jag att han kommer att spela i Luleå? Men skuggan måste väl göra ett försök oavsett eller hur?

Tagga ned lite.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Göra ett försök till viken nytta??
Han har sagt han ska inte till Luleå eller SHL läge du börjar läsa tidningarna i stället, Han går antingen NLA men siktar till NHL med det trackrecord han haft i KHL är SHL inte ens nära!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Luleålegendaren Skuggan Nilsson hade en kort sejour som tränare och av någon anledning fungerade det inte alls. Han lämnade uppdraget men blev i stället GM och då blev man orolig: havererar det ligger vi illa till.

Men överraskande nog visades han vara alldeles utmärkt på den posten. Han har ju förklarat att han hanterar uppdraget i nära kommunikation med Bulan och Henrik vilket förstås är alldeles utmärkt och nödvändigt. Även om det inte skötts så i alla klubbar.

Inledningsvis var det tydligt att Bulan fick "ärva" spelare som inte passade hans hockey men ganska snabbt blev det mer tydligt att han fick en trupp som fungerade väl med hans filosofi och därefter har det gått bättre. Mycket bättre. Under senaste fyra åren har Luleå i SHL poängmässigt slutat
• 2018/19: 1-2 på 101 p tillsammans med Warulfven
• 2019/20: 1 på 106 p; 14 p före tvåan Warulfven
• 2021/22:: 2 på 97 p; 3 p efter ettan Röglet

Enda "plumpen" 2020/2021 men det har sin förklaring. Alla SHL-klubbar var överens om att med anledning av pandemin och tomma läktare vara rejält försiktiga med ekonomin och rekryteringarna. Luleå var det, och gick genom pandemin med stabil ekonomi. Men ett helt gäng köpeklubbar i sydbotten sket i överenskommelsen och handlade loss varpå säsongen blev den största köpfesten någonsin i Elitserien SHL. Lag som Läjkers, Trottoaren, Apan och Öret handlade loss så att det stänkte om det; fick höga placeringar. Luleå kom femma.

Det som imponerat är att Luleå arbetat så hårt och därmed varit tidigt ute. Med mycket bra namn. Som regel har alla förändringar presenterats mycket tidigt efter det att säsongen avslutats. Till skillnad från köpeklubbsfilosofien att avvakta allt som kom ut på marknaden i princip ända in till deadline och då öst ut pengar för att konkurrera ut andra klubbar i kamp om de stjärnor som kom ut på marknaden.

Med denna historik som bakgrund kanske man väntat att Luleå redan nu skulle haft det mesta eller allt klart. Men det tycks dröja litet faktiskt. Vad kan det bero på?

Tycker nog att Luleås ledning senaste åren visat att man inte vilar på hanen utan tvärtom att man ständigt utvecklas och det är därför intressant. Kanske analyserar man de erfarenheter man har från senaste åren och funderar på att agera lite annorlunda i år?

Ja, vi får se. I vilket fall känns det som att man, med senaste säsongerna som stöd, kan lita på att de kommer att sätta ihop ett lag som man tror på. Att bygga laget bakifrån kommer säkert fortsatt att vara ett vinnande koncept fast det skulle vara trevligt att se lite mer storlek och styrka.
Kommentera