Luleå HF

115770 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2349174

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Fast Limpan kom till Luleå pga familjen/coronan, att dom åker tillbaka till Schweiz med familjen är ju en självklarhet, även att han förlänger kontraktet med Geneve säger allt, det var som aldrig meningen att Sverige skulle bli av.

Så "klubbhjärta" är väl att ta i men man får tacka för året som gick iaf, synd att det inte räckte till ett guld trots Omark i laget.

Hoppas skuggan kan värva några riktigt bra spelare, tyvärr sitter vi med några spelare på kontrakt som visade att dom inte fixar ett slutspel.

Vi får vänta och se vad som händer.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Vi har i alla fall Lassi för många år framåt och det är man tacksam för. Luleå har som regel haft vakter av bra kvalitet men de gånger vi haft såll har man brutalt påmints om hur lite roll det spelar hur bra utespelarna är när vi haft en sista utpost som kastat in puckarna.

Som vi vet har Skuggan, Engman, Bulan och Stridh - ja, Skuggan är så pudelklok att han inte köper spontant själv utan rekryterar i nära samarbete med tränarna - vanligen varit snabbt ute med rekryteringar varav de flesta blivit utmärkta, bara veckor efter säsongavslut. Vilket visar att de arbetat rejält under säsongen.

Man hade väntat sig detsamma denna säsong men nu har de i intervjuer förklarat att marknaden är mer omfattande än tidigare (som följd av Putin->Ukraina->KHL->kollaps) och att de har mer att jobba på. Låter fortsatt förtroendeingivande tycker jag.

Däremot har uttalanden om 2 forwards, 2 backar eller hur de nu uttryckt saken inte klingat så bra. Tycker nog - som tror jag du också - att några ytterligare som vi har på kontrakt skulle kunna diskuteras att försöka ersätta. Tänker snarast på några forwards som var rätt osynliga under säsong för att sedan rycka upp sig till slutspelet men inte alls till den nivå man skulle önskat.

En av dem fick chansen att lira med Limpan en halv säsong men tycktes inte ha något att komma med.

En annan hade ju fint cv -polare till Tyrre - men var vilsen allt som oftast.

Dessa två skulle man gärna se ersatta av mer imponerande tyngd.

När det gäller Shinnimin kan man vela, men jag tycker att hans intensiva aggressivitet och mod att gå in framför mål och närkamper imponerar. Visst skulle man önska se honom leverera pinnar oftare som han inledningsvis lyckades med i Läjkers men det kommer kanske i rätt omgivning. Man ska också komma ihåg att många mål där Shinnimin inte fick poäng kom eftersom han gjorde Holmströmjobbet framför mål. Tycker nog att den lille Shinnimin kan vara kvar och bör beundras för sitt mod att han tar emot så mycket stryk för lagets skull.

Backsidan blir nog enklare fast även om vi får in Jesper som det ryktas skulle man önska att ännu mer ersättning för Lepistö skulle hittas.

Ja, visst känns det trist att vår världsstjärna Limpan kom hem en säsong utan att det blev glud. Men övergripande: vi fick en fantastisk säsong där damerna mot alla odds gick in och segrade och herrarna var så nära, så nära att också lyckas. Staden levde upp och hockeyn levde i Luleå på ett sätt som den nästan aldrig gjort på andra håll. Hoppet om det dubbla guldet fanns ända till slutet av tredje perioden där en puck i ribban av Shinnimin följt av ett mål på hopslag av Warulfven avgjorde det hela. Flyt/oflyt bara och det kan man köpa. Vi gjorde vårt bästa, men det gjorde Warulfven med och den här gången lyckades de.

Man måste hylla och vara tacksam över våra båda Linusar - Limpan och Klasen - som medan de fortfarande är på topp och kan tjäna långt bättre i Schweiz och KHL - väljer att komma hem och ge Luleå en säsong. De planerade ju att försöka göra det samtidigt men det blev inte läge tyvärr. Men vilka Linusar - där kan man tala om klubbhjärta de luxe. Två härliga spelare som vi aldrig ska glömma!

Tänk bara på att Linus Klasen, som hela tiden haft en strålande tillvaro i Schweiz, p.g.a. pandemin kom att sitta isolerad i Luleå med sin stora familj i Schweiz och de träffades inte under många månader. Det gör mig ledsen att inte läsa massor av inlägg där han hyllades för sitt stora hjärta för Luleå som gjorde det. Och detsamma gäller Linus Omark.

Kan t.o.m. tänka att de flesta, som i efterhand klagar på våra Linusar, är personer som jag inte skulle vilja ha som medlemmar i mitt Luleå Hockey. Gissar att det som regel handlar om okunniga rookietyckare som inte förstår hockey än och de lär sig väl. Plus förstås elaka troll utan känsla för Luleå Hockey.
Kommentera