Luleå HF

115740 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2352381

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Tycker många klubbars resultat denna vår, visar att deras rop om stöd ”annars går vi under” var rejält överdrivet.
De kan möjligen ha haft den farhågan, men vore på sin plats att betala tillbaka proportionellt av emottaget stöd för de som redovisar oväntat högt plus resultat
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: och ni andra som diskuterar frågan om coronaersättningarna. Visst ser det obra ut med lag som presenterar stora vinster denna säsong och man förstår att pandemistödet ligger bakom.

Sedan finns ju också annat som påverkar. Luleå har ju på senare år konsekvent legat 1-2 i sluttabellen, med ett undantag. Säsongen 2020-2021 då lagen i SHL kommit överens om att iaktta ekonomisk försiktigt t ex genom att inte värva dyrt, vitt och brett. Luleå följde detta och hamnade lite sämre i tabell och slutspel när de flesta övriga klubbar ställde till med historiens värsta köpfest. Jag kan tycka att lag som slösat pengar så rejält inte är värda så omfattande stöd och i stället får acceptera röda siffror i boken med brister de får bära med sig.

När det gäller Apan kan jag ha fel men fick de inte runt 7 miljoner i NHL-stöd som räknades in i senaste redovisning? I vilket fall är denne journalists kritiska granskning av Apan helt unik i Norrans historia som vanligen annars bara skriver det som Apan "godkänt", så epitetet ApPravda förtjänar de rimligen. Det enda undantag jag kommer i. håg för övrigt var när tidningen informerade om att ApPea gick och "krävde" pengar av folk som parkerade på kommunal mark för att, som ApPea uttryckte saken, "stöd Apans ungdomshockey". Myndigheterna påtalade ju lagbrottet gång på gång men ApPea fortsatte bryta mot lagen och sket i invändningarna. Ända till dess att en lokal journalist tog upp saken. Då hotade ApPea journalisten och hävdade att denne saknade värdegrund och låg illa till. Men journalisten gjorde sin plikt och publicerade. Sedan har han väl mobbats bort, men dock utan att få bildäcken sönderskurna och barnen hotade i nattliga telefonsamtal, som chefredaktören på Folkan, sedan de informerat om att en Apa blivit tagen för fyllekörning, sedan Apan ställt till med supfest under brinnande kvalspel.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Hej.
Första inlägget. Har i och för sig kollat här d och då.
Vi väntar ju på nyförvärv. Många namn har nämnts som ska slåss om de sista platserna i NLA. Nån går kanske till KHL trots allt. Sen ett gäng som SHL-klubbarna får slåss om med Liiga-klubbar mfl.
Såg härom dan att ett nytt namn dök upp. Tydligen ska Michael Frolik få gå från Lausanne. Rätt ålderstigen men hyfsat vass. Vet inte ett dugg ifall han är nåt för oss men kan ju dyka upp i SHL i vinter?
Simpelt j-a EP-scoutinginlägg man inleder sin karriär här med.
Ha en fortsatt fin helg!
Kommentera