Luleå HF

115741 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2352550

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: Hej.
Jag tillhör de många Lulesupportrar som sedan tidigt 80-tal kännt en stolthet i att vi Norrbottningar har en klubb i eliten. Minns åren innan då våra spelare som var bra gick söderut till Brynäs, AIK, mfl. Det var en stor revanch när vi gick upp!
Sedan dess har jag varit stolt, hoppats och ibland glatts åt vinster, ibland blivit bedrövad av förluster.
Jag var fruktansvärt besviken efter sjunde matchen i finalen. Reagerat på att en del efter den förlusten gnällde arslet av sig på klubben och talat negativt om det jag älskar. Tröttnade på ett annat forum där det tjatades till evinnerlighet om hur usel min favoritklubb är och pratades skit om Omark. Där hånades man om man gillat Omark och vart glad åt att han gav oss ett fantastiskt år. Sökte mig hit för att jag uppskattar den oftast sakligare tonen och att Sven S verkar vara en sann supporter som stöttar sitt lag och bottnar i sakkunskap inte bara bitterhet och misstro mot den sportsliga ledningen och enskilda stjärnor.
Jag tycker det är fantastiskt att vi numera börjar bli en verklig maktfaktor i svensk hockey precis som på 90-talet. Tror att vi får vänja oss vid semifinaler, finaler och ibland kanske ett guld så länge som nuvarande ledning kör på som man gör. Mitt supporterskap avgörs dock inte av antalet guld, utan av att laget är en symbol för Norrbotten emot världen för mig.
Även om jag får vänta i nåt eller några år, älskar jag denna klubb. Av motståndarfans får jag tillräckligt med hån för att inte uppskatta när luleåsupportrar ser oerhört negativt på det jag älskar.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Läste att Vennerblad gått bananas, för hundrafyrtiotrettonde gången. Anledningen denna gång är att junis-VM ska spelas i augusti.

Vennersands skäl tycks vara att "hockey ska spelas på vintern" och olika arg är han för att sparkbolls-VM nu ska köras i november.

Vad ska man säga om det? Den direkta anledningen till att hockey lirats under vinterhalvåret var ju att på den tiden man spelade utomhus var man tvungen att göra det medan det fanns is och därför blev det på vintern. Man hade ju också länge kvar regeln om att lagen bytte sida efter tio minuter av tredje perioden, för att inte ena laget skulle riskera spela mer i motvind eller med snö mot ögonen; den regeln levde länge kvar trots att man spelade i hallar.

I princip är det ju riktigt att man mycket väl skulle kunna spela hockey när som helst numera. Så varför inte?

Fast personligen tycker jag att hockey lyser upp det mörkare och kallare halvåret medan man kan ha det bra under sommaren utan hockey. Så jag ser gärna att traditionen hockey på vintern och de nationella serierna och slutspelen lever kvar. Och att junis-VM nu körs i augusti är ju ett undantag, beroende av att pandemiförhållanden stoppade senaste mästerskap som avbröts. Blir ju kul att få se Walle ta spaden i ett junis-VM, där småkronorna anses ha små chanser att konkurrera med andra starkare lag.

Men gruppspelen i champions startar ju som regel slutet augusti - början september. Och kanske är det så man ska sikta på framöver? Rör inte våra nationella serier och slutspel, men förlägg internationella turneringar och liknande EFTER den nationella hockeyn? World Cup i juni varannat år eller åtminstone vart fjärde år kunde vara mums. Om man då också arrangerat att NHL och övriga länders hockey då är över. Eller starta ligorna tidigare i september så att maj blir tiden för internationella händelser?
Kommentera