Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2357135

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Blister Brigade: Ja, han måste ju fällas såväl inom civil domstol som i hockeyns organisation. Det sistnämnda kanske redan skett. Tycker att det vore önskvärt att fler brottslingar på hockeyrinkar hudflängdes av åklagare och domstol. Visst kan en hel del anses vara kända risker i hockey och att uppsåt inte kan visas liksom de som spelar hockey kan acceptera att bli utsatta för en del.

Men tröskeln för att åklagare ska gripa in borde sänkas, bland annat för att markera för hockeysamhället att det finns våld som inte accepteras bara för att det utförs på is.

Hoppas på ett strängt straff.

Beklagar samtidigt att det finns en spelare som så satt i system att klappa till oförberedda motståndare i ansiktet med klubba att han ådragit sig öknamnet highsticking. Ofta utan att straffas speciellt hårt av hockeydomare. Skulle en civil domare få chansen att döma denne fuling hade kanske den som nu hävdar "olyckshändelse" begripit att så gör man inte.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: och Pajala, jepp klart som tusan att han åker dit men det känns lite skitnödigt när en så kallad kändisadvokat ska glid in och skapa rubriker.
Men det intressanta lär bli vad som kan komma efter en ev. Fällande dom, lär bli mindre överfall shl om folk har detta i bakhuvudet
Kommentera