Luleå HF

115789 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2357323

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
BusarnasBuse: Jo, om KHL. Är väl klart nu att ingen ytterligare svensk förutom de fem vi listat skriver på för KHL-lag i år. Eller om det blir någon till.

Å andra sidan menade ju Engman i intervjun senast att de, som de just nu söker inte är från Sverige men övriga Europa samt Nordamerika. Låter som att de har trevare ute just nu kanske? En finländare, tjeck eller slovak samt en nordamerikan? Fast å andra sidan kanske han mer syftade till från vilka ligor de försöker få spelare snarare än deras nationalitet.

Helt klart verkar det att de lagt bud till någon eller några spelare tidigare men att de tackat nej. Kanske omedelbart, kanske med tiden när de fått de bättre bud de hoppats på. Och...money talks.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Que vadis, Apan?

Ja, det kan man undra. Inför slutspelet skulle de ju äga loss, men blev i stället knäckta av Warulfven som spelade tufft och fysiskt, medan Apan som satt i system att verka faaaaarliga genom att tjafsa efter varje avblåsning, vek ned sig totalt. Tror att manglingen av den ilskne kvänen som blodig inte förstått vad som rammat honom påverkade hela laget som sänktes minst en nivå.

Annars har ju Apan under ganska många år mest utmärkt sig genom att f d apspelare som vänder hem till Sverige som regel väljer att gå till andra klubbar än apan, så också i år.

Forssell och Lill-Nisses farsa har ändå utmärkt sig genom att vara hyggligt då många - inte alla - av de inköpta skött sig.

Men i år tycks de ha större problem. Melkman kom hem för att bli en spetsspelare men han har konsekvent varit ganska kass och mest märkts genom att spela fult. Blev också skadad och är väl inte OK ännu. Highsticking Lindström, som i åratal haft tjingpax på att PP och ska serveras puckar för skott av övriga apor tycks ha kallat ur rejält och nådde inte ens plats bland de 30 första i senaste SHL:s poängliga.

Ända sedan förra säsongen slutade har ryktena gått att nu lägger nog den ene eller andre eller båda två av.

Forssell har kontinuerligt intervjuas och menat att det ligger i de båda spelarnas händer, att Apan väntar på besked om de vill fortsätta eller inte. Någon gång har det hetat "vi får besked nästa vecka" men ingenting händer. De har bett om förlängd betänketid, berättar Forsell och till slut lagt till att får vi inte besked kan vi behöva börja titta på andra spelare. Och nu har han berättat att de gör just det: letar efter ersättare.

Det har ju dryftats att naturligtvis försvårar det för Luleås sportchefer att Limpan gav besked om att han skulle dra tillbaka till Schweiz först några dagar efter game seven i finalen.

Men vad ska man då säga om Highsticking och Melkman? De väntar 2-3 månader längre än Limpan och än har de inte bestämt sig. Att Forssell nu via media berättar att Apan söker efter ersättare utifrån tyder ju på att diskussionerna inte riktigt "fungerar".

17 september tar Apan emot Malmoe hemma i SHL-premiär. Då är det meningen att Apan ska avtacka Fläskberget, en spelare som blev mest känd för att kör på motståndarnas målvakt, samt fuska och filma.

Kanske blir det avtackning av Highsticking och Melkman samtidigt. Slå tre fulingar med en smäll, framför ett hav av tomma stolar.
Kommentera