Luleå HF

115718 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2357351

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Tack Sven, det finns ju en hatkärlek mellan oss och apan som gör det extra intressant med deras läge under silly. Själv lägger jag ingen energi på den forskningen under semestern och tackar för uppdateringen!
Intressant med generationsskiften, dom är svåra och kan gå åt båda hållen. Kanske kan dessa spelarbyten också vara ytterligare ett steg i en städning för att bli det Skellefteå AIK som många av oss här i norr höll på på 70-talet när SM-guldet kom, innan vi själva tog klivet upp. Då en inspiration till hockeyintresset i Luleå.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: Jag håller med du:-) Tycker att Apan belastats av modellen att highsticking ska ha alla goda chanser eftersom han haft ett så vasst skott. När de tappat andra duktiga forwards blev det enklare för motståndarna att inte släppa fram highsticking varpå han blev kvar allt oftare uppe vid sargen och vakterna visste att skottet alltid kommer i bortre krysset/stolpen. Det har förstås inneburit att Apan tappat kraft när highsticking haft första tjing på PP etc utan att leverera. Kan hända att Apan blir starkare om de slipper highsticking och Melkman och Robert Ohlson får bygga upp en hockey förutsättningslöst. Eric Forssell och Lill-Nisses pappa tycks ju vara hyggligt duktiga att leta upp bra spelare att rekrytera och de fiskar ju ofta i AHL vilket inte är så enkelt. Lite anmärkningsvärt ändå att så många "hemvändare" valt andra klubbar och så tycks fortsätta. En delförklaring måste väl vara att Apan betalar mindre för sådana de räknar som hemvändare än andra klubbar är beredda att göra för att sno åt sig dem.

Överlag känns det som att Apan på senare år förändrats till det bättre och det vore verkligen roligt om de utvecklas till att bli en klubb och ett lag man kan gilla och småhålla på för att hockeyn i norr ska bli så stark som möjligt. Inklusive med fortsatt spännande och underhållande matcher mellan oss och Apan.
Kommentera