Luleå HF

115802 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2376772

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Charliejfz: Och så tankarna dagen efter kvällen före.

När Röglet på mindre än fem minuter gick från 0-0 till 0-3 gav jag upp matchen och såg fortsättningen bara med ett öga medan jag koncentrerade mig på att laga trevlig mat. Fann förstås att därefter fortsatte utklassningen och Luleå var helt under isen, som hade spelarna givit upp matchen lika mycket som jag.

Och det var fortsatt otroligt imponerande hur elegant och effektivt Röglets förstalina agerade. Vi hann inte med, hade knappt Skuggan Nilsson av en chans.

Men i slutsekunderna av andra perioden fick vi faktiskt in 1-3 och det efter att Komarov och Tyrre imponerat trots att Luleå innan dess varit helt utspelade.

Och i tredje perioden blev Röglet faktiskt försiktiga medan Luleå gav järnet och det var framförallt våra finska spelare som imponerade där: Honka, Komarov och Tyrre och faktiskt även Rasken, som Bulan kastade in i en murbräckarlina tillsammans med Komarov och Tyrre. Mycket riktigt kom också 2-3 och därefter tryckte vi på som fan för att också kvittera - helt osannolikt efter att ha blivit slaktade under två perioder innan.

Men så föll vi och det berodde på att Honka åkte på fem minuter + match. Helt avgörande förstås och speciellt när också Erik åkte ut så vi fick lira 3 mot 5 där i slutet när vi måste kvittera och då gick det förstås inte.

Igår tyckte jag spontant bara att urbota dumt av Honka och därefter att Erik fick skylla sig själv.

Och lite så tycker jag fortfarande.

Men har nu granskat utvisningarna i detalj.

När det gäller Honkas såg man av SeMers repriser igår mest hur det verkade som att Honka siktade in sig på att crosschecka bar nacke vilket skrikegård ylade om, följt av att röglaren blir sänkt och ser misstänkt svår skadad ut.

Nu i efterhand ser man att röglaren spelar direkt nästa byta. Och att han strax innan händelsen brosscheckar Honka mot halsen. Vidare att Honkas höjd klubba träffar röglaren på hjälmen varpå raglanens huvud trycks framåt medan Honkas klubba sänks och - träffar den nacken? - jag är inte säker på det, efter de repriser man kunnat ta del av.

Så. Var det en förstärkning från raglanens sida? Vet inte. Men det börjar lukta lite illa.

När det gäller Eriks utvisning syns det klart och tydligt att han i boxspelet framför mål har Everberg i Holmströmposition och bakifrån står och slår honom på höger vads insida många gånger, varpå Everberg två gånger går omkull och andra gången utvisas Erik. Var det med sådan kraft Erik slog att Everberg inte kunde hålla balansen? Det ser nog inte ut så, faktiskt. Kan det ha varit förstärkningar av Everberg? Ja, det är möjligt.

Sammantaget. Kanske räddade sig röglarna i slutet av tredje genom förstärkningar-förstärkningar som zebrorna köpte. Kanske.

Vilket dock inte förändrar uppfattningen att Röglets suveräna anfallsspel av förstalinan hade full lekstuga med Luleå i två perioder. Så utspelade har vi sällan eller aldrig blivit. Förhoppningsvis en nyttig läxa: ge den linan en tumnagel och de tar hela armen. Det får inte ske igen.

Lite intressant ändå att vi mot alla odds lyckades arbeta oss in i matchen och hur värdefulla våra finska spelare var för den förändringen. Samt att Bulan testade lite nya formationer med effekt.

Jaja. Nu börjar vi komma in i serien på riktigt. HV i första var ingen match alls. Men Röglet var en helt annan sak. Nu vet vi vilken nivå vi måste upp till när vi möter de starkaste lagen. 100% i kaklet, något annan fungerar inte.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Ja, du hade full koll på matchen så jag kan bara instämma. Infon till mig kom endast via swehockey så jag var lost in space. Crosscheckingar tolkas tydligen väldigt olika av domarna vilket ju är lite problematisk. Kanske skulle man ha fler kameror i arenorna som kunde visa situationer mer tydligt. Kanske kan det öka kvalitetsnivå på domarnas beslut.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage:
Glömde skriva. Om filmningarna så är jag helt överens. Honkas är jävligt onödig och klantig. Definitivt en tvåa men inte mer. Kraftig förstärkning. Tyvärr så även Everbergs. Hade den som gjort exakt likadant haft en LHF tröja med nr 24 hade det varit tvåa för diving och 5000 fattigare.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage:
Håller med fullständigt. Första Rögle-målet var liiiite turligt men de andra två var klassmål. Däremot tyvärr för att våra boys går bort sig totalt. Känns inte som vårt lag att så fullständigt gå med sån kraft framåt och glömma täta bakåt. Det känns faktiskt som att det här hade aldrig hänt på bortaplan. Tror att många stärkta av publiken helt enkelt glömde defensiven och gick på adrenalinet. Men det förklarar bara de 10 första minuterna. Utspelningen som kom sen den är svår att förklara. Men tur att det kom i detta skede av serien för då innebär det att det finns tid att se till att inte åka på det igen...
Kommentera