Luleå HF

115851 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2378662

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Finns mängder med spelare som förstärker i SHL. I alla lag. Brynäs är inget undantag. Personligen tycker jag Shittimin spelar i en egen liga när det gäller filmningar.

I den här matchen blev filmningen direkt avgörande, då vi spelade bättre efter 2-2 men ni gör 3-2 i PP och energin rinner ur oss där.

I NHL hade han inte fått hålla på så här, då motståndare snabbt och på ett fysiskt sätt rättat till det oönskade beteendet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Zappaholic: Först och främst: Ja, håller med om att Shinnimin själv orsakat att han fått ett rykte som filmare. Men allvarligt talat: jag har bara sett honom förstärka, aldrig filma, och jag brukar ju kolla igenom situationer bild för bild när jag kan. Kanske har han filmat/fuskat men jag har aldrig sett det själv, även om jag var riktigt sur på honom när han spelade i Läjkers mot oss.

Och helt klart är han usel på att förstärka. I repriser ser man hur han efter att ha utsatts för regelbrott ramlar sent och på ett besynnerligt och medvetet sätt.

Visst. Förstärker gör spelare i alla lag, men varför jag frågade om Scott och speciellt Rödin var eftersom det finns en många sekvenser ute på nätet som visar hur Rödin förstärker och inte heller han gör det så skickligt utan man ser tydligt hur han medvetet kastar sig och hur fallen blir rejält överdrivna i relation till det regelbrott han utsatts för.

Tycker t ex att Scott filmade ut Honka igår i ett läge där alla visste att zebran Öhlund var skakad, eftersom Pölsapubliken var skitförbannade efter Luleås 2-3 och Öhlund kompenserade allt han kunde; matchen innan gick vi från 0-3 till 2-3 mot Röglet och när vi tryckte på som fan i slutet av matchen filmade först Riley Sheen och sedan Dennis Everberg och Vips! var vi 3 mot 5, inklusive en gemminyters + match och matchen förlorades.

Öhlund var rätt kass igår. Hittade hela 24 minuter utvisning i en match som var snäll från båda lagen, som var rätt noggranna att inte ta utvisningar. Och 2 minuter på Rödin när Shinnimin gått omkull var alltså bara en pytteliten del av detta - och visst var Pölsan på gång där, men ballade ur mentalt ju bättre Luleå spelade. Tycker det signalerade en svag Pölsa som inte kunde ta sig samman och fokusera på matchen utan visade sig svaga och lättstötta.

Men "filmade" Shinnimin igår? Du har väl sett den bildsekvens jag lade ut och du kan inte seriöst hävda att det var en filmning. Rödin skiter i att göra sitt jobb att tackla eller hänga med genom att åka skridskor när Shinnimin drar upp farten. I stället sträcker han ut klubban där den inte ska vara och genom det usla jobbet har han redan halvt orsakat utvisningen. När man sedan ser bild för bild är det omöjligt att påstå annat än att antingen är det Rödin som trycker omkull skenan på innerskridskon när det är den enda som håller Shinnimin på benen, alternativt trampar Shinnimin på bladet och förlorar då balansen, och då är Rödins klubba definitivt där den inte ska, eller får vara. Vilken av förklaringarna som är korrekt spelar ingen roll. Shinnimin åker omkull och Rödin är 100% skyldig.

Shinnimin förklarar i efterhand att han ramlade själv och att det inte skulle ha varit utvisning samt att han och domaren var överens om det. Men det tror jag inte är korrekt fast Shinnimin visste nog inte att Rödins klubblad var inblandat?! Att Shinnimin omedelbart gick upp och jagade vidare mot mål stämmer ju med hans egen uppfattning.

När nu domarbasen efteråt går ut och påstår att någon sådan diskussion har han inte hört om från Öhlund skiter jag fullständigt i. Denne domarbas har jag aldrig hört uttala sig om något utan att han ljugit som en häst travar. Hans tunga måste vara blåsvart efter alla lögner han spridit, sedan han fått klart för sig vad SeMer och deras j-a självutnämnda så kallade experter anser vara hockey-PK.

Så visst var det en skandal igår och den bestod av det vidriga påhoppet på Shinnimin av SeMer "experter" publik, nyttiga idioter i media, domarorganisation och så vidare. Vidrigt och äckligt.

Och det var inte slumpartat. Han är numera utsedd till hackkyckling på ett nästan främlingsfientligt sätt. Visst, han förstärker. Men t.o.m. när han som igår bevisligen är helt oskyldig går drevet och nästan hela hockey-Sverige raaaaaasar så att objektiviteten helt försvinner. Och speciellt SeMer har ett j-a stort inflytande på det där. Kommentatorsjäveln tog upp det hela gång på gång, SeMer visade omotiverat det hela i repris bortåt 20 ggr och hela tiden påstods insinuerande att Shinnimin filmade sig till en utvisning och därmed stal Luleå matchen av Pölsan. Vilket de verkligen borde ha insett varit komplett lögn, om de kört slowmotion. Men kom ihåg detta: marknadsmedia är INTE ute efter att spegla objektivt utan efter att få igång drev och ilska, "känslor" som de kallar det, och då spelar det ingen roll om det är sant eller inte.

Vad säger skrikegård när Evergård eller Rödin bevisligen förstärker minst lika tydligt som Shinnimin? Där visar de smartness, säger skrikegård, med glädje i rösten.

Jag menar att den skit vi fick se igår var en häxjakt som skämmer ut svensk hockey.

Pölsan torskar skotten på hemmaplanspremiär med 18-26 och matchen med 2-5 trots att de får 14 minuters utvisningar på Luleåspelare mot tio minuter på Pölsor, nedsmält till 8 minuter effektiv PP för Pölsa, 4 minuters effektiv PP för Luleå.

Det är ett enormt underbetyg för laget Pölsan och inte speciellt konstigt att man torskar en sådan match. Visst, när man trots detta tydliga underläge under matchen ändå nådde 2-2 i början av tredje repade man mod och försökte några minuter då man spelade bra. Men när Rödin visades ut föll Pölsan ihop som ett korthus i storm. Sedan försökte man köra framåt men på bekostnad av försvarsspelet och Luleå seglade enkelt ifrån.

Den här matchen torskade Pölsan på att man inte var bra nog. Det har ni bara att acceptera. Och att ni tappade fokus fullständigt och bara skyller på Rödins utvisning kan möjligen vara förståeligt - lättare att skylla på att man förlorar p.g.a. fusk än å.g.a. att många spelare underpresterar och att lagspelet är riktigt under isen. Men när det bevisligen framgår att Shinnimin i den situationen är helt oskyldig och när det är ett lugnare skede då matchen är över; att då fortsatt hävda att man torskar p.g.a. fusk är bara skamligt. Jag erkänner själv att man i stridens hetta felbedömer situationer och det gjorde jag själv när jag såg Shinnimin falla. Men när man i efterhand kan konstatera att han kommer snabbt åkande och med bara innerbenet med kontakt med isen och detta ben fås att tappa kontakten vilket innebär att ingen hockeyspelare kan undvika att falla. Då är det enda som förtjänar respekt att erkänna att man hade fel.

Ja. Shinnimin förstärker. Delvis eftersom usla zebror skiter i att visa ut de som bryter mot reglerna för att stoppa honom. Men det var inte vad som hände igår. Vad som hände var att en j-a massa skämde ut sig genom att kasta sig över honom i en häxjakt som ingen annan spelare i SHL skulle drabbats av. OK, man kan förstå att det blev så under match. Men i efterhand måste man erkänna när man har fel. Det är det enda hederliga.

I NHL skulle det inte utvecklas på det här viset, nej, där håller jag med dig. Men jag ser också den egentliga orsaken: I NHL har vi domare som mycket mer ofta tar utvisning när det ska vara utvisning och kan jobbet och deras beslut respekteras vanligen av spelare, supportrar och publik. Här i SHL har vi det inte och igår skämde Öhlund återigen ut sig genom att inte ha spelförståelse nog att upptäcka att vi hade två lag som satsade på att spela hockey och inte ta utvisningar och då kan och ska zebrorna lägga en hög tröskel för att låta lagen avgöra matchen. Öhlund gjorde tvärtom. Tog tveksamma utvisningar till höger och vänster för att skaffa sig huvudrollen. Riktigt, riktigt jävla uselt!
Kommentera