Luleå HF

115677 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2378747

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Charliejfz: Tack! Överraskande att ni fick stryk av Apan som ni brukar kunna kontrollera men det var ju bara en plump i protokollet, bara dra ett streck över den och köra vidare. Ni blir - som vanligt - riktigt bra i år igen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Ja, SeMer och lärlingen i situationsrummet rapporterade alltså INTE Rödins tripping på Shinnimin till DIFiplinnämnden och blev alltså helt klara över att det inte fanns någon filmning att anmäla. Möjligen var utvisningen för tripping korrekt eller så menade man att det var ett fall utan uppsåt från Shinnimins sida.

Jag tycker att det är riktigt j-a dåligt att de inte kryper till korset och erkänner det efter att SeMer under matchen vevat repris ett tjugotal gånger, ackompanjerat av en "kommentator" som gång på gång förklarade att Pölsan var irriterade på Shinnimins filmning. Inklusive fortsatte samma tugg i intervju efter intervju efter matchen.

Hade de varit hederliga skulle de presenterat film/bildbevis som visar vad som hände.

Men det kan vi fixa, när nu SeMer inte korrigerar sina subjektiva och felaktiga påståenden.

Kolla nu in sekvensen nedan.

1. Rödin har avstått från att tackla eller förfölja Shinnimin som kommer emot honom. I stället har han slagit till med klubban mot bortre skridskon, Shinnimins högra skridsko. Shinnimin lyckas dock hålla balansen där och fortsätter trampa förbi Rödin på jakt mot motståndarnas mål.

2-3. När han nu försöker ta steget med vänster ben vrids vänsterskridskom åt höger, den böjer sig. Det syns tydligt på vänstra fotens lutning från bild 2 till bild 3. Trampade han på Rödins klubblad eller tryckte Rödin undan skenan? Det kan man nog inte säkert säga. Men faktum är att Rödins klubba inte har något att göra där, redan på bild 1 är han på Shinnimins högra skridskoskena på ett otillbörligt sätt. Och har man sin klubba där den inte ska vara och motståndaren bringas ur balans efter att ha trampat på den blir det generellt utvisning i SHL.

Det är där det händer och det är tydligt. Redan på bild 3 syns vad som orsakade fallet även om det tar lite tid - bråkdelar av en sekund - innan resultatet, att Shinnimin faller, blir tydligt, och det fick pölserliga supportrar och subjektiva "experter" att uppfatta det som filmning.

4-8. Här ser vi resultatet. Shinnimins kontakt mot isen med vänster skena tappar taget och han har bara skridskoskons vänstra skotå mot isen och den kan aldrig klara att hålla balansen förstås. Vänstra foten glider snabbt bort och förlorar till slut kontakten med isen.

8-10. På bild 8 ser vi hur Shinnimins båda ben förlorat kontakten med isen men på sista bilderna hur han ändå söker att återta balansen genom att föra höger ben mot isen för att få fäste. Men kolla bilderna 8-10: hans kroppen lutar redan så starkt över åt andra hållet, som följd av att vänsterbenet tappade kontakten, att det inte finns någon chans alls att undvika fallet.

Efter fallet är Shinnimin snabbt upp på benen och fortsätter sin jakt efter pucken.

Shinnimin själv har efter matchen förklarat sin uppfattning att det var ingen tripping och ingen filmning utan bara ett fall. Har han rätt? Nja. Jag förstår att han kanske kan ha uppfattat det så men inte ens han själv kan säkert veta i den intensiva situationen och nog är det svårt att förklara bort var Rödin trycker in sin klubba mot båda skenorna den ene efter den andra.

Bland alla idiotiska kommentarer från domarbasen Thorsbrink efter matchen framstår "– Det är ingen tripping för mig." som minst sagt tveksam. Men domarbasen är ju en köpt knäppskalle så det var väl väntat.

Däremot vore det värt respekt att läsa pölserliga supportrar erkänna att de hade fel när så tydliga bevis lagts fram.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Easy win :-)

stats.swehockey.se/Game/Events/631100

Nej Lara Stalder det blir ännu ett silver för dig till våren, sorry.
Man blir glad!
Kommentera