Luleå HF

115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2379066

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Dom är lite bittra i brynäsboken just nu, givetvis idiotförklaras man av alla saidaexperter som vet precis allt baserat på deras egna känsla istället, Shinnimin blev inte ens fälld som filmare i matchen eller efter matchen, han sa direkt till domaren att han ramlade, domaren gjorde fel, so what? det har väl hänt tidigare också att domaren gör fel.

Det bästa är ändå att en supporter sa att "Luleå bara borde spelat av 2 minuterna för att visa att utvisningen var fel" .... som att Luleå bara skulle åka omkring på egen planhalva och passa pucken i två minuter, ja jösses.

Det var längesedan jag hörde något så jävla dumt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Ja, den allmänna meningen bland pölsorna tycks vara att det är en allmän uppfattning att Shinnimin förstärker och därför betraktar vi detta som en filmning oberoende av fakta för just denna situation.

Håller med dig om att de förstås också påverkas av att de är ledsna över att förlora och nog har många där påpekat att Luleå VAR bättre och Pölsan VAR sämre och Luleå därför vann rättvist. Även om de tidigt i tredje perioden fick hopp när de hade fått in 2-2.

Men det är förstås lättare att kanalisera känslorna till att skälla på något annat som en domare eller en motståndare och därför får Shinnimin delvis stå till tjänst.

Annars kunde man ha tänkt sig ett helt annat fokus bland pölsorna. Voffa, voffa, voffa gör Rödin på detta viset?

I nedanstående sekvens ser man hur Shinnimin fått puck och vänder upp för att gå mot Pölsans zon. Det upptäcker Rödin och har nu chansen att bestämma sig för vad göra? Ska jag ta upp farten mot egen zon jag med för att tränga bort och neutralisera Shinnimin, backchecka, kämpa hårt för att inte ge honom chansen dra igång något?

Nej, redan tidigt vänder han åt andra hållet och vet att han kommer att få en Shinnimin i full fart på sig och det han då har kvar att göra är förstås att ladda för att hinna med att sätta in en bra och korrekt tackling för att få stopp på Shinnimin.

Och rätt snabbt ser han att Shinnimin kommer att försöka gå förbi utanför honom. Vad skulle Engsund gjort där? Vad skulle Tyrre gjort där? Vad skulle Bertilsson gjort där? För att få stopp på Shinnimin?

Enkelt att svara på: de skulle förstås ha tacklat in Shinnimin mot sargen. Manglat honom där med en monstertackling. Helt tillåtet och till stor glädje för egna supportrar.

Men gör Rödin det?

Nej. Han står kvar och låter sig bli passerad. Hur j-a smart var det?

I stället använder han klubban Och med kraft är han på Shinnimins skridskor.

Dåligt beslut. Slött. Och farligt. Ramlar motståndaren blir det förstås en självklar tripping.

Skulle vara lätt att förstå om pölsorna valt att klaga på Rödin för detta. Och så hade det säkert blivit, om nu motståndaren hade varit t ex Brännis eller Einar Wolf.

Men nu var det Shinnimin.

Och då är det enklare att köpa ryktet att han filmar.

Enklare, men det innebär inte att det är sant.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Det har faktiskt hänt i sparkboll att spelare sprungit fram till domare när de fått med sig straff/frispark och påpekat att ”jag ramlade, det är ingen straff”

Nu påstår jag inte att det är något Shinnimin borde gjort, men tänk så trevligt och befriande det hade varit.

Klart det finns lite bitterhet kvar över situationen, kanske försvinner den fortare om du inte är därinne och eldar på.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Tror inte du kan vänta dig någon annan form av reaktion heller, man får välja ämne att samtala om efter vilken lokal eller bok man huserar i.

Jag skulle aldrig ta upp incidenter under en finalserien mot er här i er bok till exempel och sedan hoppats på gehör,

Bara lite enkelt netikett och sunt förnuft.

Förövrigt trevligt att serien är igång igen och de två finallagen ligger redan i topp
Kommentera