Luleå HF

115681 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2380257

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Bra intervju med Leo Komarov. Glllar han nåt jävulskt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Komarov har verkligen blivit intressant för media och låter sig gärna intervjuas. Är lite av en gullunge för media nu och det är trevligt, även om vi vet hur snabbt de vänder om de kan hitta något att köra anti-Komarovdrev för.

Hittade parallellt med sexpressenartikeln en liknande i aftontrasan där Komarov är hur skön som helst. Tycks ha både en härlig inställning till lagspel, trivas med Bulan och laget och Luleå, samt avspänd och cool. En efterlängtad motpol till alla trista spelarintervjuer där de bara svarar "Nej, men..." medan de letar tillämpbar floskel.

Några ord av Komarov saxade från trasans artikel:
• Det finns profiler.
Och så finns det Leo Komarov, 35.
– Hockey är inte hela världen. Nu tar vi några öl, glömmer matchen och går vi vidare, var finländarens budskap efter lördagens seger mot Brynäs.
Bara tre SHL-matcher har Leo Komarov hunnit spela, men den tungt meriterade forwarden har redan hunnit sätta rejält avtryck. I samtliga tre matcher har den 95 kilo tunge finländaren delat ut en tung tackling redan i matchens första byte.
I premiärsegern mot HV71 var det just hans fysiska spel som stack ut.
Mot Rögle var det hans trashtalk med ett flertal Röglespelare som hamnade i fokus.
”Jag får betalt för att stå där”
Och mot Brynäs kom första SHL-målet, efter att han stått parkerad på sitt kontor framför motståndarmålvakten.
– Ett ganska typiskt Komarov-mål, jag får betalt för att jag ska stå framför mål. Jag försökte styra med klubban, men pucken tog på min skridsko. Jag står där jag ska stå, ibland slår den mig i baken eller på benskyddet eller något. Ibland kommer en retur jag kan ta hand om. Jag har stått där hela mitt liv där. Vissa gånger studsar det på mig och in, ibland inte.
Nu blev hans 3–2-mål mot Brynäs också matchavgörande, men det där med mål och poäng tycker han är rätt ointressant.
– Roligt förstås att göra första målet och att vi vann, men mål och poäng betyder ingenting för mig. Jag får inga bonusar för mål eller poäng. Gör jag 0+0 och vi vinner är jag gladare än om jag gör hattrick och vi förlorar. Så är jag uppväxt, jag bryr mig inte. Så länge vi vinner är jag nöjd.

”Såg att någon börjat gråta i tidningen”
Meritlistan är imponerande med nio säsonger i NHL och sex i KHL. OS-guld och rysk mästare två gånger. Han är Luleås tyngsta värvning inför den här säsongen och har lyfts fram som en stjärna:
– Tror vi ska ta bort den där stjärnstatusen direkt. Klart att jag har spelat i Toronto och Islanders, men stjärna behöver man inte kalla mig. Jag är grovjobbare och spelar hårt och så ser vi i april eller maj vad som har hänt. Onödigt att börja skriva något nu. Jag såg att någon Röglespelare hade sagt något. Vi spelar ut säsongen och så vilar vi.
Och därmed är Komarov inne på det heta efterspelet mot Rögle, där det var en del hårda ord både under och efter matchen. Efteråt valde Komarov att inte kommentera något, men nu säger han:
– Det är ganska mycket skriverier. Jag tror de som känner till min spelstil och de som känner mig inte är överraskade, jag har min egen stil. Jag tror ingen ska ta det på så stort allvar, utan det hör till att jag gillar att snacka och sedan får vi se.
Röglespelarna var inte lika imponerade.
– Han ville slåss med hela vårt lag, sa Daniel Zaar.
– Han får fokusera på fjanteriet. Han är inte en så farlig spelare, sa backen Erlend Lesund.
– Jag såg att någon börjat gråta i tidningen, kanske bättre att hålla sånt för sig själv. Det som händer på isen händer där och så går vi vidare, säger Komarov.

Hyllar SHL som liga
Själv tycker Komarov att det är mycket intressantare att prata om hockeyn och inte det som sägs vid på och eller vid sidan av – och att man inte ska ta det som händer på för stort allvar.
– Jag tror vi gör för stor grej av det här med exempelvis filmningar. Vi måste kolla mer på matcherna, hålla på och fokusera på öronskydd, halsskydd och diving. Men vad fan, njut av hockey. SHL har jävligt bra spelare det här året, det är roligt att vara här och nivån är hög.
Dina intryck av SHL så här långt då?
– Fan, farten är helt otrolig. Rögle hade många skickliga spelare och spelade snabbt. Klart att det är stor skillnad med den stora isen, så du får en annan hockey. Hade jag varit tio år yngre hade det här varit den bästa ligan i världen att spela i för vi tränar riktigt hårt, mycket is och mycket fys. Men som 35-åring är det inte lätt att komma in varje dag…, säger Komarov, som även upplever en stor omställning utanför isen:
– Luleå är en lite mysig stad, jag har bott i Toronto och New York tidigare, så det finns inte så mycket att göra men jag vänjer mig. Jag ska försöka få över familjen och leva ett normalt liv.
Får du några lättnader i träningen av Thomas Berglund då?
– Ja, det har varit helt okej, jag har kommit in sent så jag behöver samtidigt en del träning. Jag gillar ”Bulan”, vi kör hårt det vi kör. Alla jobbar hårt och det ser vi på matcherna. Sedan får vi se vad resultat blir i slutet av säsongen, men vi försöker jobba hundra procent varje match och det börjar med träningarna.

Förstår beslutet att spela i KHL
Leo Komarov är en person som inte saknar åsikter och när det gäller de utländska spelare som valt spel i KHL, trots Rysslands krig mot Ukraina, har han en lite annan ståndpunkt än många andra svenskar och finländare.
– Det där är en fråga som är svår att svara på. Jag förstår dem, det är pengamässigt. Alla får välja själva. Jag är ganska neutral, jag är på deras sida om de behöver. Jag vet att många är mot dem men jag förstår dem också. Det är en svår situation.
Men det var inget alternativ för dig?
– Nej, jag hade två år kvar på kontraktet (med SKA St Petersburg), men i dagsläget känns det bättre att spela här.
Sedan går han in i omklädningsrummet för att duscha och sedan ta bussen från Gävle till Arlanda, där Luleå övernattade innan flygresan hem på söndag morgon:
– Nu tar vi några öl och glömmer matchen (mot Brynäs) och så går vi vidare. Hockey är inte hela världen, det som händer på isen händer där. Det hör till, säger han med ett leende.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Missade att kopiera artikeln. Upptäckte nu att den pluslåsts....
Kommentera