Luleå HF

115825 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2382063

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Osj02: Yep, det vill vi se. Och Luleå inleder andra perioden med energi och kommer fram i bra målnära situationer.

Nu får vi PP sedan en läjk trippat omkull Rasken enligt björken, medan jag tycker att läjken var rätt oskyldig, raken krånglade till et själv på läjkklubban.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Matchbild.

Läjkers hade påbörjat det sista åren med Hallam och nu ännu mer med Jugrenönsson förstås: försöker spela klasisk Warulfvshockey. Trycker inte på med hög press utan ställer upp sig och styr vid egen blå. Satsar på att erövra puck för att slå till i spelvändningar mot ett oförberett Luleå.

Men Läjkers har inte spelarna för det, långt sämre än gamla Warulfven.

Luleå fredar sig effektivt i försvarszon och har kontroll på läckers anfall. Däremot svårt för Luleå att få till spelvändningar och man tvingas dumpa. Men är snabba och starka och stjäl puck i anfallszon om man inte knyckt den själva.

Ungefär så och när det gäller den allmänna spelbilden lyckas Luleå äga den lika bra som man ägde ned HV i premiärmatchen.

MEN. Läjkers är ett helt annat lag i PP och drar igång riktigt starkt spel med många bra målchanser.

Nu åkte Engsund korrekt för en puckut och det utnyttjar Läjkers effektivt och sätter 1-2.

Vad det gäller lagens insatser 5 mot 5 dominerar Luleå detta bra. Men vi har haft ett PP och gjort mål i 1/1. Läjkers har haft 5 PP och gjort mål i 2/5.

Och så många utvisningar speciellt på Luleå har vi fått efter ett antal anti-Luleå-beslut av anti-Luleå-Björk.

Mycket irriterande.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Orättvisan jämnade ut sig, 1-1, efter en dålig situation där först Läjkers i BP kommer 2 mot 1 när Luleå tappat puck, men Luleås back/vakt gör allt rätt och Läjkers får inte chans skjuta. Men det föls direkt av vändning då Luleå kommer 3 mot 1 och Connolly - som är så j-a kall - för pucken och smäller till slut in den själv genom att prickskjuta i en minilucka vid stolpen.
Kommentera