Luleå HF

115757 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2382265

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
1.30 kvar, tek hos Luleå, tidut av Luleå.

Ett sista desperat försök då....
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
0.41 kvar, tek hos Läjkers, 6 mot 5.

Nej. Det gick inte.

Bra att gratulera Läjkers till väl genomförd match. Mycket starkt försvarsspel, i kombination med ett bra PP.

Men trist att zebraidioten Björk är så jävla beige med sin sedan åratal etablerade vanföreställning att han ska döma mot Luleå.

När det gäller Luleås försök att utnyttja övertag offensivt blir försöken på mål ganska enahanda. Som hade man sedan tidigare år köpt att alla mål ska komma genom långskott där skymningar, styrningar eller returpetning ska avgöra - som det såg ut för några år sedan. Men mot en duktig vakt och ett försvarsspel med flera extravakter blir det inga luckor. Alternativet att spela fram till chans framför målet lyckades Luleå bra med, men även där lyckades Läjkers genom att ha tre målvakter täckande hela buren bra.

Vad kan vi skärpa till? Kanske lite mer rörelse och positionsbyten för att försöka med crosspassningar ge chans nära direktskott innan de tre vakterna hunnit stänga till?

Nåja. Förutom två perioder mot Röglet har Luleå ändå ett väl samspelt lag som vanligen dominerat matchbilderna. Men det har inte varit tillräckligt. Nu står vi med bara 2/5 vinster, inte så mycket bättre än 1/6 vinster i förra årets inledning.

Men då hade vi förstås Omark i bakfickan och visste att förr eller senare kommer han att få rätt roll...
Kommentera