Inlägg #2384136

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Kanske dags att lyfta att nu har man identifierat ytterligare en miljonfond som kanadickerna haft i lönndom för att betala kvinnor som utsatts för sexuella övergrepp av kanadensiska hockeyspelare.

Detta samtidigt som den svenska debatten om förstärkningar lett fram till att många påpekat att kandensiska junisar under junisVM ofta filmar så in i helvitte och hyllas av laget, ledare och supportrar för detta.

Och vi vet ju alla hur detta Kanada har en historik från Canada Cup där de skickat motståndare att resa fram och tillbaka över kontinenten mellan matcher för att tröttas ut samt matcher där de brutalt överföll och skadade ryssar på sjuttiotalet. Eller hur de överföll europeiska spelare i NHL innan Kung Börje kom in och visade vägen.

På något vis känner jag nu alltmer avsky för detta hockeyn i detta Kanada, som påstår sig vara det land där hockeyn föddes. Inte heller det stämmer; det var i England.

Belfast - Apan nu 2-2, 5 min kvar av tredje, Apan har nyss haft PP och skött det uruselt. Aha, nu 2-3 med tre minuter kvar. Lutar mot att Apan lyckas slå det europeiska topplaget Belfast. Och med en dryg minut kvar 2-4 i tom kasse. Kommentatorn i matchen tydligen helt ny på hockey, riktigt usel.

Fiskrenset har vissa chanser att kanske kunna slå svåra Grenoble, knappt halva matchen återstår med Fiskrenset i ledning med 0-7.

Vaclav-Straubing fortfarande 1-1 med en period kvar. Ett resultat som Warulfven trivs med. (TILLÄGG: Nu 1-2, mindre bra för Ulfven, som riskerar tappa förstaplatsen och riskerar ett svårare slutspel).