Luleå HF

115711 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2393981

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
73Sjöbba: Jag får erkänna i efterhand att det bortdömda målet inte skulle ha varit mål. Förklaring av situationsrummet här i bifogad länk en bit ner. Visst jag såg Brännis skridsko trycka in mellan Berguvens ben. En rimlig förklaring till skillnad ifrån den luddiga man gav på isen.
I stunden upplevde jag det nog som solklart mål men inser att det var rätt dömt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Jag finner det ofta lustigt att så många situationer är "solklara" hos supporters oavsett vilket lag man håller på. Samma situation kan flera solklara bedömningar som spretar åt olika håll. =)
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Helt rätt. När man först såg situationen fokuserade jag på att pucken inte var blockerad utan fri och att spelare från båda lagen korrekt gjorde vad de kunde för att få in pucken, eller få bort pucken, beroende av vilken färg de hade på tröjorna.

Men vid närmare granskning ser man hur brännis fot går in i målområdet och placerad mellan knä och benskydd på Berguven helt hindrar denne från att agera, snarare styr honom.

Så liksom du ändrade jag mig när jag förstod det. Det känns inte rimligt att godkänna målet.

Samtidigt är reglerna luddiga. Vad hade Brännis tillåtits göra för att målet skulle ha godkänts? Om han bara stått där en centimeter från Berguven och hindrat denne genom att stå vägen? Och samtidigt har vi tre andra utespelartimmer inne i målområdet och tittar vi 0,5-2 meter ovan isen - hur mycket kroppskontakt hade de med Brännis och var det i själva verket de som fick Brännis att hamna där han gjorde med skridskon?

Bara att erkänna att situationer i hockey inte alltid är glasklara och att trots regelverk blir här ett inslag av bedömning. För oss skulle det känts knepigt om målet godkänts men helt överraskad skulle man inte blivit om situationsrummet meddelat att "pucken var fri och oblockerad i målområdet när flera utespelare åkte in i detta område för att försöka forcera pucken. Det gällde tre timråspelare och en luleåspelare och det innebar följaktligen att även målvaktens påverkades vilket är naturligt i sådana situationer. De fem personerna påverkade förstås varandra genom kontakt på alla möjliga sätt och ingen enskild handling kan identifieras som oberoende".

Skulle inte förvånat mig. Om det varit Lassi som varit målvakten...;-)

Nåja. I vilket fall mycket bra av situationsrummet att visa upp händelser som detta. Beröm för det.
Kommentera