Luleå HF

115810 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2411286

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sju matcher i kväll, full omgång i SHL:

• Skellefteå AIK-HV 71
• Leksands IF-Brynäs IF
• Färjestad BK-IF Malmö Redhawks
• Örebro HK-Frölunda HC
• Linköping HC-Rögle BK
• Växjö Lakers HC-IK Oskarshamn
• Luleå HF-Timrå IK

När det gäller vår egen match mot Timret har jag sett på timmersidorna att många av deras supportrar lite allmänt räknar med förlust mot Luleå. Visst, lag som Luleå och Läjkers med uttalat effektivt försvarsspel är svåra för Timret, för lyckas man få stopp för Timrets anfallsspel och PP-spel blir det svårt för Timret.

Men är Luleå så duktiga på att stänga ned Timret?

Första matchen spöade de oss. Och förra säsongen var Timret och Röglet de enda två lag som gick plus på Luleå i inbördes SHL-matcher. Och vidare hade vi konstant svårt att få koll på Timret under de säsonger tidigare på 2000-talet då de befann sig uppe i Elitserien.

Känns mer som att Timret av någon anledning är en klubb som vi alltid har svårt att hantera, hur man nu ska förstå det.

Börjar tro att timmersupportrarna är lite som jag - att preliminärt räkna med att det ska gå åt helvete innan match för att förhoppningsvis efter matchen antingen ska få kommentera "vad var det jag sa" eller glädjas när det slutar bättre.

Känns som att vi har några olika ansikten från Luleå att lyfta fram. Där ett är det Luleå som spelade första perioden mot Oskars häromdagen där vi ägde precis allt och allt lyckades. Medan det andra är det ansikte Luleå kom med mot Wolfsburg "alla pass måste levereras till >en meter från mottagarens klubblad".

Och eftersom det gäller Timret så släpper vi väl lös vår Wolfsburgshockey förstås...
Kommentera

Svarskommentarer