Luleå HF

115717 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2414699

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Wilhelmsson: Hej.
Jo nog tror jag att det blir en tillgång för laget även utan skador. När man kan spela Muzik och i ärlighetens namn fler än han för att det enda som konkurrerar är j20-spelare, inser man att en breddning med en spelare som kan ligan är en fördel. Tror inte att t.ex. Muzik eller Rask är kvar nästa säsong. Fjärdekedjan har varit en riskfaktor till och från hela hösten. Man har sett Bulan försöka förklara enkla saker i spelet med lätt irritation till flera av dom
Tomi är i första hand center, vilket knappast är en nackdel. Jag tror att han varit på tapeten förr och blev inte förvånad när jag såg att han släpptes från sitt korttidskontrakt, att vi högg direkt. Tror att det blir en nyttg injektion och en nödvändig breddning som ger lite konkurrens.
Och jo det finns gott om folk som nedvärderar denna värvning för att han inte är den spetsigaste. Så det påpekandet att man fortfarande letar spets är högst relevant.
Det har inte varit den roligaste perioden som Lulesupporter ett tag nu. Visst. Man är härdad efter åratals lidande då ekonomin var sämre. Men förväntningarna är högre ställda numera. Tror att det kan bli riktigt bra bara de hittar rätt sista pusselbit.
Nu har väl själva maskineriet kärvat på sistone. Grundspelet. Så Tomi lär få åtskilliga lektioner i "systemet" direkt han kommer. På de ordinarie träningarna och genomgångarna. Och jag tror att han är en tillräckligt spelintelligent kille för att man ska se att han bidrar. Det får vi väl se, men det är min tro och min förhoppning i alla fall.
En center till är aldrig fel för ett lag som vill kunna laborera, ha selintelligenta lirare och som vill kunna gå långt oavsett lite skadebortfall.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Så, vi tappade:
• Wallstedt
• Lepistö
• Andreasson
• Omark

och har tagit in:
• Ward
• Sellgren
• Komarov
• Sallinen
• Kempe

Spontant är vi försvagade men inte längre så överjävligt. Frågan är om vi kan landa ett bättre PP nu? Det måste väl i så fall vara Kempe som fixar det. Vi får se.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
pyts: Luleå måste bygga ett nytt lag till nästa säsong det inser jag men Sallinen eller Kempe kommer inte att göra vårt lag till guld kandidater, jag ser detta som en försök att överleva denna säsong, våra juniorer har misslyckats och även värvningarna har varit mediokra, Sellgren är tyvärr inte alls på den nivå som många trodde, komarov också en besvikelse faktiskt.

Rask och shinnimin bort också, Engsund och brännis är ju borta redan, Fröberg och komarov tror jag också försvinner.

nya tag till nästa säsong med bättre spelare,, trots nytt kontrakt på Einar så lyfter han inte, lite trist, kanske Petter kommer tillbaka och även Andreasson, det hade varit toppen.

Denna säsong har jag redan räknat bort men hoppas jag har totalt fel.
Kommentera