Luleå HF

115817 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2441740

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Iko70: Vet att många Timråiter är långsura över att vi torskade kvalet för några år sedan. Visst var själva förlusten bitter i stunden förstås men jag ser det som uppfriskande att en underdog(som egentligen både IKO o Timrå är jmfrt med Elefanterna) kan vara med och dansa i SHL-rinkar. Gissar att IKO har en av de mindre plånböckerna i SHL.
Hur skulle det se ut om man fördelade platserna enbart efter plöska? Inte så spännande.
Ursäkta ett IKO(Timrå) orienterat inlägg.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
sargad: När det gäller Öret - eller Gangsteröret - frågade du ju om info om den person som kastar fram svarta miljoner för att Öret ska kunna köpa, köpa och köpa fler spelare, fast de nu tycks ha fått fnatt och sparkar de bästa de har.

Sexpressen hade en artikel idag om denne "sponsor" och hans kamrat Kadra:

"2001 startade Ibrahim Kadra tillsammans med kompanjonen, med tidigare sjukpensionären och dörrknackande dammsugarförsäljaren Mikael Fahlander (som nu bytt efternamn till Lindkvist), Assistansia AB i Örebro.
Bolaget blev marknadsledande inom personlig assistans och ägarna blev snabbt förmögna på svenska skattebetalares bekostnad. Men duon visade tidigt att de drog sig för att betala tillbaka från sitt överflöd i form av skatter till staten. Redan 2002 skrevs ägandet av företaget till Cypern för att duon skulle slippa betala skatt på 12 miljoner, enligt en senare skattedom, vilket Aftonbladet tidigare har rapporterat om.
De sålde sedan Assistansia för 190 miljoner kronor till välfärdskoncernen Humana, där de även fick 35 procent av aktierna. Pengarna fortsatte att ticka in när brittiska riskkapitalbolaget Argan Capital sedan köpte två tredjedelar av bolaget för 425 miljoner kronor, rapporterar Dagens industri. Det är bland annat dessa intäkter som Ibrahim Kadra skulle ha redovisat i Sverige, enligt tidningen. 2012 rapporterade Nerikes Allehanda att Skatteverket ansåg att Kadra och Lindkvist hade gömt undan mer än 1 miljard kronor i ett bolag som de kontrollerade i Luxemburg och myndigheten kämpade under flera år för att pengarna skulle redovisas i Sverige."

Det luktar inte gott...
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
sargad: Ett orienterat, men som alltid ett sargat klokt inlägg. Det finns matcher man inte glömmer med all rätt.

För oss handlar det om ett flertal slutspel då zebror i slutspel mellan Luleå och Fiskrenset grovt favoriserat fiskrensarna, i synnerhet när matcherna spelats i Scandal-i-Analium.

Det vidrigaste exemplet är förstås då den sakramentskade blådåren och korrumperade höjdhopparen Sjöberg tillät fri jakt på Luleåspelare medan han gav Fiskrenset PP för skitgrejor och till slut hittade på egna regler - mot alla andra domares inrådan, men med stöd av fiskrensarnas sekretariat (experter på att hantera glappande klockor) och egen galenskap - för att ge Fiskrenset chans att växla 0-0 till 3-0 och vunnen match. Hela Sverige hade åsikten att omspel var tvunget, men hockeyförbundet satte till snabbehandling av en hemlig "kommitté" som förklarade att visst, de höll med, men det fanns inte tid för omspel. Hade det varit Fiskrenset som drabbats, skulle det säkert, helt mirakulöst, funnits tid.

Det räcker aldrig att vara bättre än Fiskrenset för att vinna mot dem i slutspel, man måste vara MYCKET bättre. Det är sen gammalt.
Kommentera