Luleå HF

115829 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2442697

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
sargad: När det gäller Öret - eller Gangsteröret - frågade du ju om info om den person som kastar fram svarta miljoner för att Öret ska kunna köpa, köpa och köpa fler spelare, fast de nu tycks ha fått fnatt och sparkar de bästa de har.

Sexpressen hade en artikel idag om denne "sponsor" och hans kamrat Kadra:

"2001 startade Ibrahim Kadra tillsammans med kompanjonen, med tidigare sjukpensionären och dörrknackande dammsugarförsäljaren Mikael Fahlander (som nu bytt efternamn till Lindkvist), Assistansia AB i Örebro.
Bolaget blev marknadsledande inom personlig assistans och ägarna blev snabbt förmögna på svenska skattebetalares bekostnad. Men duon visade tidigt att de drog sig för att betala tillbaka från sitt överflöd i form av skatter till staten. Redan 2002 skrevs ägandet av företaget till Cypern för att duon skulle slippa betala skatt på 12 miljoner, enligt en senare skattedom, vilket Aftonbladet tidigare har rapporterat om.
De sålde sedan Assistansia för 190 miljoner kronor till välfärdskoncernen Humana, där de även fick 35 procent av aktierna. Pengarna fortsatte att ticka in när brittiska riskkapitalbolaget Argan Capital sedan köpte två tredjedelar av bolaget för 425 miljoner kronor, rapporterar Dagens industri. Det är bland annat dessa intäkter som Ibrahim Kadra skulle ha redovisat i Sverige, enligt tidningen. 2012 rapporterade Nerikes Allehanda att Skatteverket ansåg att Kadra och Lindkvist hade gömt undan mer än 1 miljard kronor i ett bolag som de kontrollerade i Luxemburg och myndigheten kämpade under flera år för att pengarna skulle redovisas i Sverige."

Det luktar inte gott...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Jamen, se där.
Finns inga grenar mot Obol också? Visst var de delvis Örebrolokaliserade. Lever de gubbarna?

Savage: Jo, det var Jan Saradlic, styrelsemedlem Öret, samt Bo Johansson från Malmberget, som lyckades lura sig in som sponsorer i Öret och Luleå, efter att först ha myglat sig in i svenska korgbollsligan. När de sedan kontrollerades av journalister kunde de visa att de ljög som borstbindare, "internationellt stort företag med säte i Schweiz, var bara ett brevlådeföretag samt det vanliga att mygla i väg de pengar de lurat åt sig till brittiska jungfruöarna och liknande. När det blev känt kollapsade allt och alla bröt kontakten med bedragarna, som själva gömde sig utomlands, destruerade all bokföring och konkade Obol varefter lagen inte lyckades sätta dit dem. Gissningsvis snodde de åt sig bortåt hundra miljoner. Tyvärr också av hockeyspelares pensionspengar. På den tiden fanns reglerat att spelarnas pensioner skulle in till helt säkra förvaltare, men Micke Renberg drev en kampanj som lyckades vilket innebar att han fick rätta att begära att Luleå Hockey betalade hans pensionspengar till Obol som Renberg trodde skulle ge honom mer stålar. Obol-bosse hade några år tidigare försökt komma "in i Luleå Hockey" men dåvarande sportchefen Johan Strömwall såg igenom Bosses ljug och sparkade ut honom. När sedan Luleå fått Chrunack som sportchef släpptes obol-bosse in, eftersom chrunack inte var lika klok som Strömwall. Andra spelare lurades att göra som Renberg. När bubblan brast krävde Renberg att Luleå Hockey skulle ersätta honom vilket var extremt magstarkt: det var ju han som var djupt insyltad och skyldig och Luleå Hockey hade redan betalt hans pensionspengar - till Obol vilket Renberg krävt - och Luleå vägrade. Då valde Renberg att skriva på för Apan och hela den här historien krossade Renbergs rykte och tidigare uppskattning i Luleå. Så ja, det var en öret-representant inblandad och ja, både denne och obol-bosse kom undan med svindleriet och gömde massor av stulna multimiljoner utomlands. Äckligt.

Saradlic och Obol sparkades ur Öret Hockey av dåvarande ordföranden, en sjukskriven dörrknackande dammsugarförsäljare, som dock några år senare gjorde en ännu värre svindlarkarriär som bekant....
Kommentera