Luleå HF

115764 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2451279

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Mitt önskemål är en tabell som estimerar hur sluttabellen blir med samtliga lags form baserad på
Senaste 5 matcherna
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: OK, nu kör vi eltifoso-tabeller. Jag har designat ett script som innebär att jag utan större insats kan uppdatera efter varje omgång nu.

AKTUELL TABELL
Kör i fortsättningen den officiella tabellen. Efter de två matcherna i morgon har Läjkers och Fiskrenset spelat 37 matcher, övriga lag 36. Så nu finns det inte längre anledning att fortsätta den tabell baserad på PPM (poäng per match) jag använt fram till nu.

FORMTABELL
En tabell baserad på hur många PPM lagen tagit under sina fem senaste matcher. Dessutom anges hur många matcher de har kvar att spela i serien och under dessa matcher utgår vi från att lagen fortsätter ta samma PPM. Vi förutsätter alltså att deras form fortsätter som den varit senaste fem matcherna.

PROGNOSTABELL
Kombinerat uppgifterna från de två första tabellerna gör vi här en prognos för hur serien kommer att sluta. Förutsatt att formen håller i sig.

Var så artig!
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
eltifoso: Hmm, låter rimligt. Ska fundera. Att skapa tabellen går ju snabbt men sedan krävs mer insats vid uppdateringar, om jag inte designar för automatik så långt som möjligt.
Kommentera