115803 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2455206

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Styvben nere i Västervik, möter det avhängda bottenlaget, och Klasen har lekstuga passar till mål eller gör dem själv. Nu spelat två perioder, 0-7, och i slutet av andra perioden delade zebrorna ut ett gäng abuseofofficials på västervikspelarna.

Ser inte ut som att Vennereffekten lyckas idag, men 8 torsk på tio matcher sedan Vennergran förklarade att Nu Kommer Garpeneffekten! är ju starkt.

En liten kommentar angående matchen mot Röglet.

Vi vann ju med bara 1-0 men mot slutet av tredje öste reglarna på och vi kunde tappat det där. Tidigare under matchen ramlade röglaren Bengtsson omkull och signalerade svår huvudträff varpå han fick med sig en utvisning. Såg lite tveksamt ut det där, och nu har någon plockat fram filmsekvenserna (se länk) och säger helt ut att det var en ren filmning. Eller allra minst en "Laschvisirfilmning".

Vi har ju mött Reglarna två gånger tidigare i år och torskat båda, men i båda matcherna var Luleå oväntat med starkt tryck mot slutet och nära och kvittera men misslyckades. Och vid båda tillfällena efter diskutabla händelser.

I ena matchen hade Luleå ett j-a tryck och skulle ha tekning nere hos trötta röglare efter icing. Då hittade en rökare på att ta av sig hjälmen och åka till båset för att få den putsad och de fick vila ytterligare 0,5-1 minut trots Bulans protester. Sedan tog Bulan Timeout, men zebrorna vägrade detta och då protesterade han igenom, varpå Sjökvistaren fick tuppjuck och delade ut matchstraff och liknande på Luleå för abuse.

I den andra matchen samma läge, Luleå tryckte på som fan för kvittering med fem minuter kvar. Varpå en röglare kastar sig omkull och signalerar crosschecking på halsen, svår skada och zebrorna tar ut Honka på fem minuter och match. Helt mirakulöst tillfrisknar Röglaren och spelar nästa byte: jag har för mig att det var Bengtsson då också faktiskt. Några minuter senare "ramlar" Everberg när han och Erik petat på varandra och Vips blir det 5 mot 3 och avgörande Rögletmål.

Jag gillar ju Röglet och tycker att de har ett bra lag. Men nu har det varit filmningar och liknande varje gång vi möter dem och det känns inte bra.