Luleå HF

115630 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2456825

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Dagen efter kvällen före.

Man har tänkt att det ordnar sig snart men under senare delen av serien torskat Luleå så pass inklusive att det vanligen så säkra försvarsspelet i egen zon helt kollapsade i flera matcher när alla tycktes krisa ihop och tappa allt. Och plats under kvalstrecket kom närmare och närmare.

Tycker att under serien har vi så många gånger legat bara något mål bakom men ledningar har blivit oavgjorda och oavgjorda har blivit förluster. Ofta i matcher där vi under delar ägt spelet och tryckt på men de chanser vi fått har inte blivit mål och bristen på självförtroende har visats i PP och straffläggningar där vi mer eller mindre paralyserade kallat ur.

Men under julledigheterna satsade Luleå hårt på att vässa till PP och det har definitivt givit utdelning. Där vi tidigare hade en stillastående femma dör spelfördelare med puck hade ingen att passa till har vi nu ett PP där spelarna rör sig, letar upp positioner där de kan ta emot pass eller få skottchans och passningarna går snabbare och hittar rätt.

Vidare tycks laget ha fått självförtroende tillbaka. Skott går i mål och när vi i delar av matcher blir tillbakatryckta krymper vi inte ihop och försöker gömma oss utan jobbar hårdare och ger mer max för att göra jobbet. Vi känner inte attt "det gååååår aldrig, snart skiter det sig" utan snarare vi ger allt även om det känns farligt nu och ibland räcker den känslan och viljan; gör det så inte, köper vi det och går vidare. Men försöker vi inte går det inte.

Jag tycker att det började i CHL-semifinalen mot Fiskrenset, där vi jobbade på bra, men ändå emellanåt blev hårt pressade av fiskrensare. Men vi gav inte upp utan fortsatte jobba allt vi kunde och trodde på oss själva, vi kan vinna det här. Och så gjorde vi det. Och t.o.m. genom att sätta in kickarna med vår akilleshäl, straffarna!

Efter det har laget jobbat på med en helt annan känsla och vilja och folk jobbar solidariskt för laget. Ändå har vi tappat en del matcher, men accepterat att sånt händer och gått vidare.

Och nu mot slutet börjar allt detta ge effekt och trepoängarna rullar in.

Till skillnad från några andra lag tänker man att nu är Luleå ett lag med självförtroende och med allas vilja att bidra samt gör det man ska enligt Bulanhockeyn och i skrivande stund är det svårt att tro annat än att det här kommer vi inte att släppa utan köra på en konsekvent högre nivå säsongen ut nu.

Så, vart går vi från detta? Innan gårdagens match tippade vi några att OM vi skulle vinna matchen mot HV innebar det att chansen att slippa kval skulle landa någonstans i storleksordningen 80% - 90%.

Och där är vi alltså nu. Jag kan nog tänka att oberoende av poängen tror jag ännu mer på Luleå nu och anledningen att laget nu tycks äntligen denna säsong ha kommit i harmoni och var och en vet vad den ska göra och gör det.

Faktum är att som du nu ser ut, där vi är i kapp mittengeggan ungefär lag 6-10 är det nog troligt att vi etablerar oss där och kanske på någon av de övre platserna. Med 14 omgångar kvar att spela är det inte uteslutet att vi når toppsex, men det beror mer på om och hur många av lagen där uppe som faller ur ramen. Mycket möjligt att Fiskrenset gör det men de andra kanske håller.

Fördelen om vi oväntat skulle nå upp till #6 är naturligtvis att vi då inte riskerar respass mot Apan eller Läjkers redan i kvarten, utan torskar mot dem i semi i stället.

Apan och Läjkers har ju sedan länge etablerat sig på en nivå långt över alla andra, även om Läjkers tycks ha slöat lite på sistone men de skärper sig nog.

Fast visst lurar det lite i mossen. Framför allt från Warulfven som har flera riktigt överjävligt spetsspelare som kan panga in avgörande mål ibland som blixtar från klar himmel. Och nu har de ju saknat flera viktiga spelare men ändå gått bra, så det finns mycket kvalitet i laget. Faktum är att hade inte Waruklfven slarvat iväg de flesta pinnarna i mötena med bottenlagen Luleå och Malmet hade de varit med där uppe, med Apan och Läjkers. Och så vet vi ju hur laget och Mitell växlade upp två nivåer till slutspelet och plockade Apan, Röglet och Luleå. Nej, Warulfven kan absolut inte räknas bort, tvärtom.

Och så har vi Oskars som länge under säsongen varit klappkassa och legat i botten på nästan alla ligor. Men mycket imponerande lyckats fylla på med spetsspelare som ingen annan hittat. Och varit bäst i Serien i PP och i förlängningar, men numera också slår till redan i 5 mot 5. I fjol var de nära att rucka på seriesegrarna Röglet i slutspelet. Kan de överraska ännu mer i år? Troligen inte, men vi vet inte.

Nåväl. Mycket tänk kring hur det kan se ut uppåt nu, men trots allt kan vi inte räkna bort risken nere i Huvvaligan ännu. Med start i morgon har vi fyra matcher op sex dagar och skulle det gå bra för oss där kan vi nog ha god chans att lämna oron och risken för att hamna under strecken och gå mot kval. Mest troligt är vi redan mer eller mindre säkra, men efter senaste veckornas bryderier vill man nog vänta något för att vara över bäcken innan hejropet avlossas.
Kommentera