Luleå HF

115821 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2458992

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Realisten: "Men den där prognostabellen som du har börjat illustrera, den ger jag inte mycket för. Du kan väl ändå inte på fullt allvar tro att vi slutar på plats 5??? "

Fniss

Du har inte tagit del av tidigare information och förstått att det inte handlar om något jag tror eller inte tror. Utan om fakta bara. Prognostabellen svarar på frågan "Hur slutar serien OM varje lag i fortsättningen tar lika poäng per match som de gjort senaste fem matcherna?"
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Noterar att nu kritiseras Pölsans styrelse efter beslutet att de ska hissa en vepa för Börje Salming och det blir #17 vilket är det nummer han spelade med i Pölsan under de tre perioder han var där. Börje är ju redan hissad i Toronto där han spelade 16 säsonger och i Kiruna där han spelade nästan lika mycket - tillika med staty utanför stadion i ena staden samt gata i den andra staden - men inte i Detroit (1 säsong), Gnaget (3 säsonger). Och nu ska alltså Pölsan hissa vepa.

De, som kritiserar beslutet, anser att tre säsonger inte är tillräckligt. I Pölsan har det dessutom funnits ett formellt beslut om att det krävs många år i klubben, vilket styrelsen nu påstår att de ändrade på för något år sedan.

Det är allsköns media som kritiserar, men också en hel del av de egna supportrarna och Pölsans supportrar är definitivt inte kända för att hålla käft med vad de tycker.

Vad ska man själv tycka, som utomstående?

Spontant tänkte jag först bara att självklart att Pölsan vepahyllar Börje. Men nu kan jag kanske tveka och fundera på kriterierna. Var går gränsen? Ska Warulfven t ex hylla Chara?

Kan väl tycka att en hissad vepa eller tröja blir där för alltid och att det därför är ett beslut som klubben ska fästa särskild aktning vid. Låter rimligt att ha fastställda kriterier för urvalet och tt det sker i transparens genom öppen diskussion i föreningen och att ett beslut av en majoritet i en styrelse vid ett möte inte ska räcka.

Därmed inte sagt att jag är emot hyllningar av Börje Salming - tvärtom! Jag tyckte ju att man nationellt skulle ha passat på att hylla Börje Salming innan han dog genom att pensionera #21 i hela landet.
Kommentera