Luleå HF

115820 inlägg · 887 ämnen

Inlägg #2459027

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Noterar att nu kritiseras Pölsans styrelse efter beslutet att de ska hissa en vepa för Börje Salming och det blir #17 vilket är det nummer han spelade med i Pölsan under de tre perioder han var där. Börje är ju redan hissad i Toronto där han spelade 16 säsonger och i Kiruna där han spelade nästan lika mycket - tillika med staty utanför stadion i ena staden samt gata i den andra staden - men inte i Detroit (1 säsong), Gnaget (3 säsonger). Och nu ska alltså Pölsan hissa vepa.

De, som kritiserar beslutet, anser att tre säsonger inte är tillräckligt. I Pölsan har det dessutom funnits ett formellt beslut om att det krävs många år i klubben, vilket styrelsen nu påstår att de ändrade på för något år sedan.

Det är allsköns media som kritiserar, men också en hel del av de egna supportrarna och Pölsans supportrar är definitivt inte kända för att hålla käft med vad de tycker.

Vad ska man själv tycka, som utomstående?

Spontant tänkte jag först bara att självklart att Pölsan vepahyllar Börje. Men nu kan jag kanske tveka och fundera på kriterierna. Var går gränsen? Ska Warulfven t ex hylla Chara?

Kan väl tycka att en hissad vepa eller tröja blir där för alltid och att det därför är ett beslut som klubben ska fästa särskild aktning vid. Låter rimligt att ha fastställda kriterier för urvalet och tt det sker i transparens genom öppen diskussion i föreningen och att ett beslut av en majoritet i en styrelse vid ett möte inte ska räcka.

Därmed inte sagt att jag är emot hyllningar av Börje Salming - tvärtom! Jag tyckte ju att man nationellt skulle ha passat på att hylla Börje Salming innan han dog genom att pensionera #21 i hela landet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Sven.Savage: Spontant tänkte jag först bara att självklart att Pölsan vepahyllar Börje. Men nu kan jag kanske tveka och fundera på kriterierna. Var går gränsen? Ska Warulfven t ex hylla Chara?

Kan väl tycka att en hissad vepa eller tröja blir där för alltid och att det därför är ett beslut som klubben ska fästa särskild aktning vid.
---------------------------------------------------------------------------------------Personligen tycker jag att det är 'tragikomiskt', att Brynäs tänker hissa Börjes flagga nu, 50! år efter det att han senast spelade i klubben. Dessutom EFTER hans död...

Alla kände ju till att Börje var döende i ALS ganska lång tid innan han dog. Och hans hälsotillstånd under hela sjukdomsperioden försämrades ju stadigt.

Det hade ju varit 'aningen' mer schevalereskt, om Brynäs hissat hans tröja i 'relativt' god tid INNAN han dog, så att Börje själv fått ta del av hissningen.
Kommentera

Sv: Luleå Hockey maj 2022: Vägen efter SM-slivret!
Och återigen filmar Apans Swin-gerli och ”fixar” ett Powerplay för Apan genom medvetet fusk.

Landets historiskt meste kände filmare är Jimmie Fläskberget Eriksson som officiellt erkände att han fuskade. Apan utsåg detta Fläskberg till lagkapten under många långa år och naturligtvis innebär det att klubben signalerar sin inställning till fusk till spelarna. Värdegrund?

Och den som mest tydligt tagit upp Fläskbergets fuskmantel är Andreas Wingerli, därför känd som swin-gerli.

I år har denne swingerli fuskat upprepade gånger och i den här tråden kan man få se bildbevis på detta vid åtminstone fem tillfällen under denna säsong.

Detta trots att jag vid sidan av Apans matcher mot Luleå inte sett mer av Apans matcher än uppskattningsvis 1-2%. Och då kan man undra hur mycket har denne fuskare fuskat under säsongen? Hur mycket fusk hade man upptäckt om man kollat allt? 20-30 ggr? Troligen mer!

Tyvärr innebär ju formatet här på Hockeysnacket att man måste ägna en massa tid för att leta fram dessa men de finns otvivelaktigt där. Man borde ha initierat en egen tråd ”Wingerlis fusk” men ingen hade väl kunnat tro att han skulle köra detta fusk så frekvent under året och komma undan med det.

Eftersom hans fusk upptäckts så ofta har det varit möjligt att analysera ”tekniken” för att identifiera klassiska markörer för ett swingerlifusk:

1. Det sker i avgörande lägen i slutet av matcher som står jämna, där ett PP för Apan kan betyda vinst av poäng.
2. Swingerli söker närkontakt med motståndare där det ofta blir hela kroppen mot hela kroppen och när swingerli faller är det svårt för zebror att utesluta att motståndaren var ojuste med något av klubban, höger ben, vänster ben, höger arm, vänster arm. Mycket listigt.
3. Swingerli låter då benen försvinna, d.v.s. lyfter dem från isen och följden blir att han faller pladask till isen förstås. Inget segt förstärkande genom att långsamt falla, utan rejäl pladask! Svårt att bortse från för zebror – faller man så rejält måste motståndaren gjort något fel, väl?
4. När man faller pladask finns ju risken att man slår huvudet i isen eller att man blir skada genom att huvudet träffas av skridsko eller klubba eller annat. Men swingerli iscensätter sina pladask så att det är utan risk för honom själv. Han faller alltid med huvudet mot en plats som är helt fri från motståndare och klubbor och dessutom tar han emot sig, ofta med båda armarna och swingerlis huvud nuddar aldrig ens isen vid ett swingerlifusk.

OK? Därmed har vi alla markörer för Swingerlis teknik för medvetet fusk ”benen försvinner”. Den som här på Luleåsnacket sett de bildsekvenser på fusket vi tidigare publicerat kunde ju detta sedan tidigare men nu är även andra informerade. Så häng med här, nu får vi se ligans värste fuskare i högform!

Matchen Pölsan-Apan har slutat 2-2 och förlängning pågår. Pölsan har nyss avvärjt ett försök från Apan och en pölsa och en apa har hamnat bakom mål. Framför mål tar pölsan Rödin pucken och vänder upp för att gå till attack mot apmålet. Den andre Pölsan Johan Larsson ser detta och sticker i riktning mot apmålet för att kunna ta emot passning från Rödin.

Inget konstigt alls.

Men så inträffar ”Swin-gerli”. Och nu hänvisar vi till de fyra punkterna för swingerlis teknik. Det är ett avgörande läge i matchen (check 1.)

Swingerli ser ju också att Rödin tar kontroll över pucken och eftersom swingerli är en mycket snabb skridskoåkare är hans naturliga val att ta fart och då kommer han att nå ner till apzonen långt före rödin: så snabb är swin-gerli.

Men nej. Swin-gerli skiter i det. Han satsar på specialaren. Här ska fuskas till PP!

Se bild 1-4 och noetera att swingerli i stället väljer att köra på Johan Larsson. Larsson är ju koncentrerad på vad Rödin gör och att få upp farten för att gå till angrepp – han hinner knappast uppfatta att från sidan attackerar Swin-gerli. Swin-gerli söker massiv närkontakt med Johan Larsson genom att helt enkelt köra på honom (check 2.)

Vid kontakten kastar swin-gerli huvudet bakåt för att markera för zebrorna att ”något allvarligt har hänt!” Zebrorna chansar på ”high sticking” men det syns ju tydligt att Larssons klubba är på andra sidan kroppen och kan inte ha träffat swin-gerli. Den troliga förklaringen är naturligtvis att swin-gerli helt enkelt hittar på och skulle han nuddat Johan Larsson på något vis är det eftersom han medvetet kört på honom.

Swingerli vill ju gärna tro att utvisningen är ”fixad” men eftersom det handlar om sudd 3 mot 3 och zebrorna ogärna tar utvisningar då vet swin-gerli att det kan behövas något extra.

Och extra, det ligger swin-gerli inne med. Se på bild 5-6 hur först det ena och sedan det andra benet mirakulöst ”försvinner”. (check 3.). Det är fullbordat, nu blir det pladask! Det här kan inte zebrorna motstå.

Och notera slutligen hur elegant swin-gerli ser till att inte riskera något utan skyddar huvudet. På bild 6-7 faller huvudet mot ofarlig del av isen och dessutom kommer armen ut och hindrar att huvudet slår mot isen. (check 4).

På bild 7 ser vi också hur Johan fått upp farten och kommer att sticka mot mål utan att den andre Apan Arvid Lundberg hinner med och Rödin har åkt i läge för att slå en säker genomstickare till Johan Larsson som nu kontrar för friläge mot Apans mål.

Men då ljuder en visselpipa. Har zebrorna dömt utvisning på swingerli för interference eller för diving eller för både och – vilket skulle ha varit helt korrekt?

Nej. En zebra har ”köpt” swin-gerlis uppvisning och visar ut den oskyldige Johan Larsson. Apan får spela 4 mot 3 i två minuter och det är ett gyllene läge för att stjäla en poäng, genom detta medvetna fusk av swin-gerli.

Zebran som visar ut Johan Larsson heter Johan Nordlöf. Född och uppvuxen i Skellefteå och spelade hockey för Skellefteå AIk till dess att han var 20 år. Hans farsa var under tio år ekonomiansvarig för klubben och på slutet även ”nummer 2 i ledningen för klubben, och det var helt nyligen.

Nämnde Nordlöf är annars mest bekant i egenskap av SHL:s värste hemmadomare. En detaljerad analys av årets säsong visade att Nordlöf i genomsnitt dömde 48,13% fler utvisningar på bortalaget än hemmalaget. Räknar man bort dubbelutvisningar innebär det alltså att hemmalaget får 50% fler PP är bortalaget, när Nordlöf "dömer". Men i matchen mellan Pölsan och Apan blev det inget "hemmastöd" från Nordlöfs sida. 3 utvisningar på Pölsan, 3 utvisningar på Apan, helt jämnt. Av någon anledning...

Jag kollar upp Ligan idag: Nej, situationsrummets ansvarige lärling har inte rapporterat swingerlis fusk till DIFiplinämnden och det har inte skett vid tidigare tillfällen heller. Man får uppfattningen att vederbörande är korrupt och djupt insyltad i SeMers tvivelaktiga gulla-med-Apan-inställning. Eller så är han helt enkelt för korkad för att upptäcka det fusk som jag tydligt visat genom denna bildsekvens med beskrivning och en handfull mer eller mindre identiska fusk av swin-gerli under säsongen. Troligen är det både-och för lärling: korrupt och korkad.

Och eftersom situationsrummet inte reagerar och inte SeMer heller, som dominerar vad som slöa ”mediaexperter” skriver om, blir detta helt vidriga fusk inte allmän kunskap.

Men. Apan vet vad som pågår. Jag håller det för fullständigt uteslutet att de övriga spelarna hos Apan inte upptäckt detta. För dem måste det vara väldigt tydligt. Alltid i samma avgörande lägen, alltid samma spelare, alltid samma teknik full fart in för uttalad kontakt och så Vips! förlora benen!

Jag är övertygad om att laget Apan mycket väl vet om detta upprepade fusk och jag ger mig fan på att de sedan i omklädningsrummet skrattar högt och berömmer Fläskbergets arvtagare swin-gerli för att återigen lyckats fuska medvetet utan att ha blivit påkommen.

Fy fan så vidrigt!
Kommentera